Το Pininfarina Battista αποκτά ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος

Το Pininfarina Battista αποκτά ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος

Μικρές αλλαγές αισθητικού χαρακτήρα για το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 1.900 PS.

H Automobili Pininfarina παρουσίασε στο Τορίνο μια ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του υπεραυτοκινήτου Battista, τρεις μήνες μετά από την πρεμιέρα του στην Έκθεση Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Pininfarina Battista [video]

Οι διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο της Γενεύης εντοπίζονται στο καπό, τους πλευρικούς καθρέπτες και τον εμπρός προφυλακτήρα με ελαφρώς διαφοροποιημένες εισαγωγές αέρα και τη γραμμή που ένωνε τα φωτιστικά σώματα να είναι πλέον βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος χαρίζοντας ένα πιο ομοιογενές look. Ο Paolo Pininfarina, πρόεδρος της Pininfarina S.p.A. δήλωσε πως οι αισθητικές επεμβάσεις στο εμπρός μέρος ενισχύουν την κομψότητα και την ομορφιά του Battista.

Pininfarina Battista

Να θυμίσουμε πως το μοντέλο κινείται με ηλεκτρικό σύστημα της Rimac με τέσσερα μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) που αποδίδουν συνδυαστικά 1.900 PS και 2.300 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100km/h σε λιγότερο από 2". Επιπλέον, χάρη στη μεγάλη μπαταρία 120 kWh, η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 450km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Μέσα στο καλοκαίρι θα ακολουθήσει η επόμενη φάση δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα αλλά και την πίστα, με τη βοήθεια του οδηγού Nick Heidfeld που είναι ο υπεύθυνος εξέλιξης.

Στόχος είναι η παραγωγή 150 μονάδων στο εργοστάσιο του Cambiano, οι οποίες θα ισομοιραστούν σε Ευρώπη (50), Βόρεια Αμερική (50) και Μέση Ανατολή/Ασία (50), με κόστος €2 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube