Περιορισμένος ανασχεδιασμός για το Land Rover Discovery Sport [videos]

Περιορισμένος ανασχεδιασμός για το Land Rover Discovery Sport [videos]

Η ώρα του ανασχεδιασμού για το μέσο του κύκλου ζωής του κόμπακτ οικογενειακού SUV της Land Rover έφτασε. Με πιο σημαντικές αλλαγές στο ταμπλό και στον εξοπλισμό.

Στη Land Rover, το γεγονός της στιγμής είναι το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του Evoque. Η φίρμα όμως δεν ξέχασε το έτερο κόμπακτ μοντέλο της με την πιο φιλική οικογενειακή διάθεση, το Discovery Sport, το οποίο πέρασε από το beauty salon της JLR.

Αισθητικά, το ρετούς είναι ελαφρύ! Ένα εκπαιδευμένο μάτι θα παρατηρήσει τις νέες φωτεινές «υπογραφές», την ανασχεδιασμένη γρίλια της μάσκας και τους νέους προφυλακτήρες, ειδικά τους εμπρός με τις κάθετες αερο-σχισμές αλά Discovery.

Περισσότερες αλλαγές θα βρούμε στην καμπίνα. Η αλήθεια ότι το ταμπλό είχε αποκτήσει ήδη μια παλιακή εικόνα και χρειαζόταν αλλαγή. Έτσι, το Discovery Sport υιοθετεί ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, η κεντρική κονσόλα έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, ενώ οι αεραγωγοί τοποθετήθηκαν πλέον πάνω από την κεντρική οθόνη αφής, πιο μεγάλοι και, κυρίως, πιο εύκολα στο χειρισμό. Η προσπάθεια για την κατά δυνατόν μείωση των διαφόρων μπουτόν είναι επίσης εμφανής, όπως και η ζώνη για την επαγωγική φόρτιση των smartphones.

Κατά τα λοιπά στην καμπίνα, οι επενδύσεις στις πόρτες ανασχεδιάστηκαν, όπως και τα καθίσματα για να γίνουν πιο άνετα, ενώ Land Rover αναφέρει επίσης ότι έχει μεγαλώσει τους αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, το Disco Sport, που να θυμίσουμε είναι ένα μοντέλο «5+2» θέσεων, διαθέτει πλέον διαιρούμενο πίσω κάθισμα 40:20:40. 

Για να μην υστερεί μέσα στην γκάμα της LR, το Discovery Sport ενσωματώνει με τη σειρά του τις τεχνολογικές καινοτομίες που εγκαινίασε το νέο Evoque. Υπάρχει λοιπόν ένας εσωτερικός καθρέφτης που αναμεταδίδει τις εικόνες μιας κάμερας τοποθετημένης πάνω από το πίσω τζάμι. Για όσους τολμούν να βγάλουν το αυτοκίνητό τους έξω από την άσφαλτο, υπάρχει το σύστημα που καθιστά το καπό αόρατο, χάρη σε ένα σύνολο καμερών.

Από την τεχνική σκοπιά, η καινοτομία είναι η άφιξη του υβριδισμού... ελαφριού, βεβαίως. Έτσι, σε όλα τα 4κύλινδρα μοτέρ, βενζινοκίνητα ή ντίζελ, το σύστημα χρησιμοποιεί μια μίζα-εναλλάκτη ενσωματωμένη στον κινητήρα για να ανακτά την ενέργεια που απελευθερώνεται κατά την επιβράδυνση και να την αποθηκεύει σε μια μικρή μπαταρία κάτω από το δάπεδο. Ενέργεια που χρησιμοποιείται ως μικρή πρόσθετη ώθηση κατά την επιτάχυνση. Η ίδια συσκευή καθιστά επίσης δυνατή την ταχύτερη εμπλοκή του ελεύθερου τροχασμού, «κόβοντας» νωρίτερα το μοτέρ.



Ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό Disco Sport, με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα, θα αποκαλυφθεί σε λίγους μήνες.

Σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το νέο Discovery Sport είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία και με γνωστή την τιμή του, κάτι που περιμένουμε και οσονούπω και από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube