NAIAS 2017 - Επίσημο: Νέο Kia Stinger GT [video]

NAIAS 2017 - Επίσημο: Νέο Kia Stinger GT [video]

Το νέο μοντέλο θέλει να καθιερώσει την Kia μεταξύ των premium εταιριών.

Το νέο Stinger GT είναι ένα από τα αστέρια της έκθεσης του Detroit και στοχεύει να βοηθήσει την Kia να καθιερωθεί μεταξύ των premium κατασκευαστών.

Το νέο μοντέλο είναι ένα πισωκίνητο σπορ σεντάν που εφοδιάζεται στην κορυφαία έκδοσή του με έναν biturbo V6 κινητήρα βενζίνης 3,3 λίτρων και από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται ανάμεσα στα μεσαία και τα μεγάλα οικογενειακά. Το νέο Stinger GT έχει μήκος 4,8 m, πλάτος 1,87 m και μεταξόνιο 2,9 m που υπόσχεται να χαρίσει πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες.

Μέρος της εξέλιξης του νέου Stinger GT αποτέλεσε η θρυλική πίστα του Nurburgring, με το νέο μοντέλο της Kia να προσφέρεται ως πισωκίνητο ή τετρακίνητο. Η πισωκίνητη έκδοση έχει μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για το μοίρασμα της δύναμης στον πίσω άξονα, ενώ το τετρακίνητο έχει ένα νέο σύστημα ενεργής κατανομής της ροπής.

Οι εκδόσεις κινητήρα του νέου μεγάλου sport sedan είναι δύο, με τον βασικό κινητήρα να είναι 4κύλινδρος 2,0 λίτρων απόδοσης 258 ίππων και 35,9 kgm ροπή, με την δύναμη να μοιράζεται στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Όπως προαναφέραμε, στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκουμε τον biturbo V6 των 3,3 λίτρων με 370 ίππους και 52,0 kgm ροπή. Και σε αυτή την περίπτωση η κίνηση πάει στους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, και σύμφωνα με την Kia πιάνει τα 100 km/h από στάση σε 5,1” και η τελική του ταχύτητα ακουμπά τα 269 km/h.

Οι τροχοί που εφοδιάζουν τις δύο εκδόσεις είναι 18” και 19” αντίστοιχα, με την κορυφαία έκδοση να έχει και φρένα της Brembo με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και 2πίστονες πίσω. Η ανάρτηση και στις δύο περιπτώσεις είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη με πέντε προγράμματα ρυθμίσεων.

Η καμπίνα του νέου sport sedan της Kia είναι ντυμένη με δέρμα Nappa και ο πίνακας οργάνων αποτελεί έναν συνδυασμό ψηφιακών και αναλογικών ενδείξεων. Επιπλέον, το ειδικά εξελιγμένο ηχοσύστημα 720 watts της Harman Kardon διαθέτει 15 ηχεία και subwoofer κάτω από τα καθίσματα.

Το Kia Stinger GT θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα προς τα τέλη έτους, και όσο περνάει ο καιρός, τόσες περισσότερες πληροφορίες θα μαθαίνουμε για το νέο μοντέλο.

[Πηγή: Kia Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube