Νέο video δείχνει δοκιμές του επερχόμενου Kia GT στο Nürburgring

Νέο video δείχνει δοκιμές του επερχόμενου Kia GT στο Nürburgring

Η Kia αποκάλυψε εν μέρει το επερχόμενο σπορ σαλούν GT, σε ένα νέο video από το Nürburgring, στο οποίο αναπτύσσει ταχύτητα που ξεπερνά τα 240 km/h

Το νέο Kia GT, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017, είναι το πρώτο σπορ σαλούν της κορεάτικης μάρκας και κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο video, λίγο πριν την επίσημη παρουσιάσή του στην Έκθεση του Detroit τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Από το video μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Kia με το νέο της μοντέλο θα δώσει βάρος στην οδηγική διασκέδαση, τις ικανότητες στην πίστα και τις επιδόσεις. Ήδη ξέρουμε, από δηλώσεις του Albert Biermann, επικεφαλής του τμήματος επιδόσεων της Kia, ότι το νέο μοντέλο θα είναι πισωκίνητο και πιθανότητα θα χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα από το πρωτότυπο GT4 Stinger, το οποίο θα αποδίδει περίπου 320 PS. Θα υπάρχει και μια ντίζελ έκδοση, αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, ο οποίος μάλλον θα είναι μια παραλλαγή του 2.2 των 200 PS του Hyundai Santa Fe.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Kia δοκιμάζει πισωκίνητο 4θυρο κουπέ στο Nürburgring

Όπως είπαμε, στο video μπορούμε να δούμε το Kia GT να ξεπερνά τα 240 km/h, πάντα μέσα στo Nordschleife, που σημαίνει ότι πιθανόν η τελική να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στο ίδιο πλάνο το οδόμετρο του αυτοκινήτου φτάνει δείχνει 13.164 διανυθέντα χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι οι δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου έχουν κάμποσες μέρες που έχουν ξεκινήσει.

Στο επίσημο site της Kia έχει αναρτηθεί μια φωτογραφία με το GT χ ωρίς καμουφλάζ. Πιο συγκεκριμένα δείχνει το αυτοκίνητο από το πλάι, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε τους γωνιώδεις προβολείς, την χαμηλή γραμμή οροφής και τις περίτεχνες αλουμινένιες ζάντες. Το σχήμα του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από το GT concept του 2011.

Το νέο Kia GT έχει «συλληφθεί» πολλές φορές να κάνει δοκιμές στο Nürburgring, όπου η Kia και η Hyundai έχουν δοκιμάσει  μια σειρά από νέα επερχόμενα μοντέλα, περιλαμβανομένου και του Hyundai i30 N, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Golf GTi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Hyundai: Στον 24ωρο αγώνα του 'Ring το νέο i30 N

Το νέο Kia GT φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα πιο premium μοντέλα της αγοράς, όπως το Audi A4, η BMW 3 Series και η Mercedes-Benz C-Class. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του θα ξεκινά σίγουρα αρκετά πάνω από τα €30.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube