Οθόνη 48 ιντσών στο εσωτερικό του Byton M-Byte [videos]

Οθόνη 48 ιντσών στο εσωτερικό του Byton M-Byte [videos]

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτροκίνητου SUV θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES 2019.

Η κινεζική εταιρεία Byton, ακριβώς ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου SUV M-Byte σε μορφή πρωτοτύπου, παρουσιάζει στην CES 2019 το εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής με μια γιγαντιαία καμπυλωτή οθόνη 48 ιντσών να δεσπόζει στο ταμπλό.

H επονομαζόμενη Shared Experience Display (SED) του M-Byte είναι με διαφορά η μεγαλύτερη οθόνη που έχει μπει ποτέ σε εσωτερικό αυτοκινήτου παραγωγής και ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της εταιρείας το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία, επαφές κ.α., ενώ συνδυάζεται και με τον ψηφιακό βοηθό Amazon Alexa.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η θέση της οθόνης 48 ιντσών έχει δοκιμαστεί και δεν επηρεάζει την ορατότητα στο δρόμο, ενώ η φωτεινότητά της προσαρμόζεται αυτόματα στις γύρω συνθήκες ώστε να μην ενοχλεί τον οδηγό. Με τη βοήθεια του τάμπλετ 7 ιντσών που βρίσκεται ενσωματωμένο στο τιμόνι ακριβώς πάνω από τον αερόσακο, ο οδηγός μπορεί να αλληλοεπιδρά με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το οποίο σταδιακά μαθαίνει το πρόγραμμα, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του (BYTON Life), ενώ για τον συνοδηγό υπάρχει μια νέα επιφάνεια αφής 8 ιντσών ανάμεσα στα καθίσματα. Εναλλακτικά, η οθόνη SED ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και σε χειρονομίες. Τέλος, οι επιβάτες της πίσω σειράς έχουν τις δικές τους οθόνες αφής από τις οποίες μπορούν και αυτοί να εισέλθουν στον ψηφιακό κόσμο της καμπίνας.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Byton προέρχονται από BMW, Tesla, Google και Apple, ενώ στόχος της κινεζικής εταιρείας είναι να παράγει πολυτελή μοντέλα εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που θα απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Αυτή τη στιγμή το M-Byte βρίσκεται σε φάση δοκιμών και η παραγωγή του στο εργοστάσιο της πόλης Nanjing αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2019. Το ηλεκτροκίνητο SUV, ανάλογα με την έκδοση, θα προσφέρει αυτονομία 400km (μπαταρία 71kWh) ή 500km (μπαταρία 95kWh) και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, προσπαθώντας να κλέψει λίγη από την αίγλη του ιδιαίτερα δημοφιλούς Tesla Model X.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube