Όσα γνωρίζουμε για το Nissan Qashqai επόμενης γενιάς

Όσα γνωρίζουμε για το Nissan Qashqai επόμενης γενιάς

To Nissan Qashqai, ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Nissan παγκοσμίως, αναμένεται να πάρει το δρόμου του εξηλεκτρισμού, στην επόμενη γενιά του.

Nissan Qashqai

Η τέταρτη γενιά του Nissan Qashqai, όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση, με την τιμή του όμως να μην ξεφεύγει από τη λογική.

Οι συστάσεις το C-SUV της Nissan περιττεύουν. Δεν είναι απλά ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, αλλά το αυτοκίνητο που στην ουσία «εγκαινίασε» την κατηγορία των C-SUV. Η τελευταία τρίτη γενιά κυκλοφόρησε το 2021 και μέσα στο 2024-2025 αναμένεται να δούμε την ανανεωμένη εκδοχή του.

Η τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου SUV της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα σχεδιαστεί και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη (στο εργοστάσιο του Sunderland στην Αγγλία), με τη Nissan να στοχεύει σε παρόμοια τιμολογιακή πολιτική με αυτή του εν κυκλοφορία Qashqai.

H επόμενη γενιά του Nissan Qashqai αναμένεται να έρθει ως αμιγώς ηλεκτρική

Nissan Qashqai

H σχεδίασή του αναμένεται πρωτοποριακή, καθώς το στούντιο που εδρεύει στο Λονδίνο θα αντλήσει έμπνευση από το πρωτότυπο Hyper Urban που έκανε την εμφάνισή του στο Σαλόνι του Τόκιο. Οι έντονες ακμές και το ριζοσπαστικό σχήμα πιθανότατα θα διατηρηθούν, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να εντοπίζονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η νέα γενιά του Qashqai θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αφεντικού της ιαπωνικής φίρμας, Makato Uchida, στόχος και φιλοδοξία της Nissan είναι να πετύχουν την ίδια τιμή με την υπάρχουσα γενιά που φέρει θερμικούς υβριδικούς κινητήρες.

Να θυμίσουμε πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επενδύει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή του ηλεκτρικού Qashqai επόμενης γενιάς, στο εργοστάσιο της Αγγλίας μαζί με το ηλεκτρικό Juke επόμενης γενιάς, αλλά και το SUV που θα αντικαταστήσει το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf.

Nissan Hyper Urban Concept

Επί του παρόντος είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το επερχόμενο Qashqai. Αυτό που όμως έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αφορά μοντέλα της κατηγορίας C και D, χρησιμοποιείται ήδη από στα Renault Megane και Scenic, και θα αποτελέσει τη βάση για τα επερχόμενα Juke και Leaf.

Οι μπαταρίες για την αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Qashqai θα κατασκευαστούν στο Sunderland με τον συνεργάτη της Nissan, την AESC, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ένα τρίτο gigafactory μπαταριών στην περιοχή. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή, οι δύο εταιρείες εργάζονται στη χημεία των μπαταριών LFP.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube