Το Opel Insignia ίσως εξελιχθεί σε crossover

Το Opel Insignia ίσως εξελιχθεί σε crossover

Ακόμα ένα παραδοσιακό σεντάν ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί ώστε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Μετά από τις πληροφορίες για crossover αντικαταστάτη του Ford Mondeo, στο παιχνίδι μπαίνει και το επόμενο Opel Insignia το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Auto Express θα εξελιχθεί και αυτό σε crossover στην επόμενη γενιά του, έτσι ώστε να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Ενδεικτικό είναι πως η σημερινή γενιά του Opel Insignia που πρόσφατα δέχθηκε διακριτικό facelift για το 2020, σημείωσε πτώση της τάξεως του 30% μέσα στο 2019, με τις πωλήσεις ολόκληρης της κατηγορίας να έχουν συρρικνωθεί κατά 20%.

Ο Stephen Norman, διευθυντής της Vauxhall με τα σήματα της οποίας πωλούνται τα Opel στην αγορά της Μ.Βρετανίας, δήλωσε: «Η αυτοκινητοβιομηχανία ψάχνει το τι θα γίνει μετά το SUV. Και πιστεύουμε πως το νέο Insignia θα είναι ακριβώς αυτό. Η μεγαλύτερη μεταμόρφωση που έχουμε δει μέχρι στιγμής από την Vauxhall.»

Opel Insignia Country Tourer

Το επόμενο Insignia θα εγκαταλείψει τη σημερινή αρχιτεκτονική που προέρχεται από την εποχή General Motors και θα βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα EMP2 του Groupe PSA. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πιο premium χαρακτήρα και αμάξωμα που θα μοιάζει σαν συνδυασμός SUV και MPV, το Insignia θα είναι από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας, με το μήκος του να ξεπερνά τα 4.778 mm του Peugeot 508 SW.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε ένα "ανυψωμένο" Insignia με τετρακίνηση και δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου καθώς από το 2017 υπάρχει το Insignia Country Tourer, μια σκληροτράχηλη έκδοση του station wagon το οποίο βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Πηγή: Auto Express

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube