Επίσημο: Νέο Peugeot 508 SW [video]

Επίσημο: Νέο Peugeot 508 SW [video]

Παρουσιάστηκε η πρακτικότερη έκδοση αμαξώματος το νέου Peugeot 508.

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα το νέο 508 SW, ένα ξεχωριστό σχεδιαστικά wagon που θέλει χάρη στο παρουσιαστικό του να «κλέψει» αγοραστές από τα αντίστοιχου μεγέθους SUV.

Σε δηλώσεις του Product Manager Bernard Hesse, αναφέρεται ότι το σχεδιαστικό τμήμα της γαλλικής εταιρείας έδωσε την ίδια σημασία, τόσο για το παρουσιαστικό, όσο και για την πρακτικότητα που θα προσφέρει το νέο 508 SW. Επιπλέον, ανέφερε ότι η νέα έκδοση αμαξώματος προβλέπεται να καταλαμβάνει το 60 με 65% των πωλήσεων του 508.

Όπως συμβαίνει και με το 5θυρο Fastback 508, έτσι και το SW βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, ενώ σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά έχει μειωμένο κατά 5 πόντους μήκος (4,78 m συνολικά) και είναι πιο κοντό κατά 6 πόντους (1,42 m συνολικά). Οι νέες αναλογίες χαρίζουν πιο δυναμικό παρουσιαστικό σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά δίνουν και έναν ελαφρώς μικρότερο κατά 30 lt χώρο αποσκευών (530 lt συνολικά). Σε περίπτωση αναδίπλωσης της πλάτης του πίσω καθίσματος ο συνολικός χώρος ακουμπά τα 1.780 lt.

Peugeot 508 SW 1

Παρά το γεγονός ότι η οροφή είναι οπισθοκλινής, ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι λίγο πιο μεγάλος σε ύψος σε σχέση με την Fastback έκδοση. Όπως μάλιστα αναφέρουν και στελέχη της γαλλικής εταιρείας, οι σχεδιαστές προσπάθησαν να βρουν τη χρυσή τομή στη σχεδίαση και την πρακτικότητα.

Τα εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά δεν διαφοροποιούνται στη νέα έκδοση αμαξώματος, με τα φώτα και τους προφυλακτήρες να προέρχονται απευθείας από την 5θυρη έκδοση. Από την τελευταία προέρχονται και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, δίνοντας έναν διαφορετικό σχεδιαστικό τόνο στην κατηγορία των SW.

Peugeot 508 SW 2

Αλλαγές δεν συναντάμε στην καμπίνα του νέου 508 SW, που ως γνωστόν αποτελεί μια εξέλιξη του i-Cockpit που έχουμε δει και στα σύγχρονα SUV της φίρμας. Σύμφωνα με την Peugeot, η ποιότητα του εσωτερικού είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και όλες οι λειτουργίες και τα συστήματα ρυθμίζονται και απεικονίζονται από τις δύο μεγάλες οθόνες. Ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” έχει εμπλουτισμένο μενού και η 10άρα οθόνη αφής του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων με την μικρή κλίση προς τον οδηγό, τονίζει την οδηγοκεντρική σχεδίαση.

Η γκάμα κινητήρων θα έχει έξι επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, από 130 έως 225 ίππους. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα έχουμε και μια plug-in hybrid έκδοση, ενώ το 2019 θα δούμε και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Τέλος, στον τομέα των οδηγικών βοηθημάτων, το νέο 508 SW διαθέτει και σύστημα night vision που λειτουργεί με κάμερα υπερύθρων και αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube