Όλο και πιο κοντά στον πλήρη εξηλεκτρισμό η επόμενη μικρή Mercedes-Benz

Όλο και πιο κοντά στον πλήρη εξηλεκτρισμό η επόμενη μικρή Mercedes-Benz

Οι πιθανότητες η επόμενη βασική Mercedes-Benz να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, βασισμένο σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, γίνονται όλο και περισσότερες.

Αν και οι πωλήσεις της τρέχουσας A-Class κάθε άλλο παρά χαμηλές είναι -όπως άλλωστε και της προηγούμενης γενιάς, η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει πως δε θα υπάρξει μοντέλο που να τη διαδεχθεί ευθέως. Όπως ακριβώς θα γίνει και με την B-Class.

Προφανώς αυτό δεν έχει να κάνει με την εμπορική αποδοχή των μοντέλων -τουλάχιστον για την A-Class και πάντα με τα σημερινά δεδομένα- αλλά με παραμέτρους που αφορούν την παραγωγική διαδικασία και την κερδοφορία. Με θέματα «λογιστηρίου» δηλαδή. Ωστόσο διάδοχη κατάσταση όλα δείχνουν πως θα υπάρξει, μόνο που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα έχει διαφορετικό όνομα, προκειμένου να είναι ευθυγραμμισμένη με την τεχνολογική του φιλοσοφία.

Καθότι οι υπάρχουσες πλατφόρμες που είναι ειδικά εξελιγμένες για ηλεκτρικά μοντέλα προορίζονται για πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες διαστάσεων, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την A-Class κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα MMA.

Για την τελευταία, το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως θα χρησιμοποιείται στα “entry luxury” μοντέλα της εταιρείας καθώς και ότι θα είναι συμβατή και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Προφανώς για συγκεκριμένες αγορές και ανάγκες.

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς οπότε δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό από την εταιρεία, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2025. Και καμία περίπτωση νωρίτερα από το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube