Οι πρώτες εικόνες του VW ID.7 Tourer

Οι πρώτες εικόνες του VW ID.7 Tourer

Οι προσπάθειες της VW στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Τελευταία προσθήκη το VW ID.7 Tourer.

VW ID.7 Tourer

Τι γίνεται αν ενώσεις το ID.7 με το Passat; Μα φυσικά το VW ID.7 Tourer, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό στέισον της VW. Και εξηγούμαστε.

Εδώ και κάμποσο καιρό η VW έχει παρουσιάσει το ID.7, τη σεντάν εκδοχή του εμβληματικού VW Passat. Το οποίο παραμένει ακόμα στην κυκλοφορία, μόνο ως στέισον. Σήμερα λοιπόν το Wolfsburg έκρινε πως ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψει το ID.7 Tourer, ένα στέισον αμάξωμα αλά Passat, με ηλεκτρική όμως καρδιά αλά ID.7.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί το ηλεκτρικό τους στέισον «συνδυάζει άφθονους χώρους με μεγάλη αποδοτικότητα». Το σχεδιαστικό του προφίλ είναι αν μη τι άλλο κομψό αλλά και αεροδυναμικό, όπως φαίνεται από τις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες που έδωσε σήμερα τη δημοσιότητα η VW. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας ανέρχεται στο 0,24 cd, τη στιγμή που στο ID.7 αγγίζει το 0,23 cd.

To VW ID.7 Tourer, το πρώτο ηλεκτρικό στέισον της VW που υπόσχεται κορυφαίους χώρους θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις της φίρμας το 2024

VW ID.7 Tourer

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί η VW κόβει τα θερμικά σε χώρα της ΕΕ;

To μοντέλο είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, με την τελική του μορφή να αποκαλύπτεται τους επόμενους μήνες, όπως γνωστοποίησε το εργοστάσιο. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως το ID.7 χωροταξικά θα διαπρέπει, εξαιτίας του μεγάλου μεταξονίου του και των κοντών προβόλων του. Ως προς τον χώρο αποσκευών, ήδη έχουν γίνει γνωστά τα νούμερα. Με τα καθίσματα όρθια είναι διαθέσιμα 545 lt. Αν ο ιδιοκτήτης ρίξει τα καθίσματά του τότε έχει στη διάθεσή του 1.714 lt!

Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, οι αντίστοιχοι αριθμοί για το νέο Passat (των 4,91) m με το στέισον αμάξωμα είναι 690 lt και 1.920 lt.

Όπως όλα τα μοντέλα της οικογένειας ID, έτσι κι αυτό θα βασίζεται θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του VW Group, ενώ θα κατασκευάζεται στη μονάδα του Emden στη Γερμανία.

VW Passat

Ως προς τα κινητήρια σύνολα δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση. Θυμίζουμε πως το ID.7 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 286 PS. Ανάλογα με την έκδοση, η αυτονομία του μπορεί να κυμανθεί από τα 621 km έως τα 700 km.

Το ID.7 Tourer αναμένεται στις εκθέσεις της VW σε όλη την Ευρώπη το επόμενο έτος.



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube