O Nick Heidfeld δοκιμάζει το Automobili Pininfarina Battista [video]

O Nick Heidfeld δοκιμάζει το Automobili Pininfarina Battista [video]

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 δηλώνει άκρως εντυπωσιασμένος μετά από τη δοκιμή του Automobili Pininfarina Battista, λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού hypercar.

Η Automobili Pininfarina βάζει τις τελευταίες πινελιές στο Battista με τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής να φτάνουν στους τυχερούς αγοραστές τους στις αρχές του νέου έτους.

Στην εξέλιξη του ηλεκτρικού hypercar συμμετέχει και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Nick Heidfeld. Πρόσφατα, ο Γερμανός οδηγός αγώνων κάθισε πίσω από το τιμόνι του Battista και δοκίμασε τις δυνατότητές του σε δρόμο και πίστα.

Automobili Pininfarina Battista

Πριν βρεθεί στο δρόμο, το Battista πέρασε αμέτρητες ώρες εξέλιξης στον εξομοιωτή. Η διαδικασία εξέλιξης στον εξομοιωτή επικεντρώθηκε κυρίως στην τελειοποίηση των οδηγικών προφίλ. Ο οδηγός του θα έχει στη διάθεση του πέντε οδηγικά προφίλ: Pura, Calma, Energica, Furiosa και Carattere.

Ο Nick Heidfeld δήλωσε πως είναι μεγάλο προνόμιο για εκείνον να συμμετάσχει στην εξέλιξη του Battista, το οποίο είναι ένα τρανό παράδειγμα της νέας εποχής των υπεραυτοκινήτων. Ο ίδιος πιστεύει πως η Automobili Pininfarina έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοναδικό hypercar που είναι όχι μόνο διασκεδαστικό αλλά και ασύλληπτα γρήγορο.

Αφού το δοκίμασε σε δρόμο και πίστα ανέφερε: «Η επιτάχυνση του είναι τελείως εξωπραγματική, οι οδηγοί του ποτέ δεν θα την βαρεθούν όσες φορές και να την νιώσουν. Μπορεί να είναι αυτοκίνητο δρόμου αλλά επιταχύνει πιο γρήγορα από μονοθέσιο Formula 1 και στη ρύθμιση Furiosa κατάφερε να σχηματίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο μου».

Automobili Pininfarina Battista

To ηλεκτρικό hypercar δεν είναι μόνο εξαιρετικά ικανό στον δρόμο αλλά είναι και εντυπωσιακό εμφανισιακά. Θυμίζουμε ότι ήταν ο φετινός νικητής του Design Award στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη Λίμνη Como.

Να σημειώσουμε ότι το πιο γρήγορο ιταλικό αυτοκίνητο έχει καρδιά από την Κροατία. Χρησιμοποιεί τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία αντλούν ενέργεια από ένα συσσωρευτή χωρητικότητας 120 kWh κατασκευασμένο από την Rimac. H συνολική απόδοση του ανέρχεται στους 1.900 PS και 2.300 Nm εκτοξεύοντας το από στάση στα 100 km/h σε περίπου 2''.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube