Nissan: To Qashqai με νέο μοτέρ dCi

Nissan: To Qashqai με νέο μοτέρ dCi

Το πιο καλοπουλημένο SUV στην Ευρώπη αναβαθμίζεται επί το καθαρότερο με το μοτέρ 1.5 dCi να αποκτά σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής, ενώ αναβαθμίζεται ελαφρά και η ισχύς του.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο ύστερα από το φρεσκάρισμά του, το Qashqai εκσυγχρονίζει την προσφορά του σε κινητήρες, συνεπεία του περάσματος στο πρότυπο Euro 6d temp, υπό την καινούργια ομολογκασιόν κατανάλωσης/ρύπων WLTP. Όπως λοιπόν και άλλα μοντέλα της Συμμαχίας (Dacia Duster, Renault Kadjar…) το ιαπωνικό κόμπακτ crossover υιοθετεί την εξελιγμένη εκδοχή του 1.5 dCi.

Η Nissan υπογραμμίζει ότι το 90% των τμημάτων του αυτού του μπλοκ ανανεώθηκε, όπως για παράδειγμα ο νέος σφόνδυλος διπλής μάζας, το καινούργιο ψυγείο λαδιού ή ακόμη ο ψεκασμός που ανέβηκε σε πίεση από τα 1.600 στα 2.000 bar. Αλλά και τα χαρακτηριστικά μεταβλήθηκαν ελαφρά, καθώς η ισχύς ανέβηκε κατά πέντε άλογα, από τους 110 στους 115 PS, με τη ροπή να παραμένει αμετάβλητη στα 26,5 kgm. H Nissan ανακοινώνει κατανάλωση σε μικτό κύκλο 4,0 lt/100 km και εκπομπές CO2 105 g/km. 

Φυσικά, από τις αναβαθμίσεις η κυριότερη είναι η υιοθέτηση του συστήματος της επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής για τα οξείδια του αζώτου. Σύστημα που πηγαίνει μαζί με ουρία AdBlue, του οποίου το στόμιο πλήρωσης τοποθετήθηκε δίπλα σε αυτό του ρεζερβουάρ. Μια μικρή «αβαρία» παραπάνω για τον οδηγό που θα χρειάζεται κάθε τόσο να κάνει ένα γέμισμα παραπάνω.

Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή του Qashqai με το νέο μοτέρ 1.5 dCi -έρχεται στην Ελλάδα στο τέλος Νοεμβρίου-, αλλά σαφώς αυτή θα διαμορφώνεται ψηλότερα από το μοντέλο με το μοτέρ των 110 PS που ξεκινάει από τις €21.790 στη βασική έκδοση «Energy».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube