Nissan Navara: Τεχνική και τεχνολογική αναβάθμιση

Nissan Navara: Τεχνική και τεχνολογική αναβάθμιση

Το pick-up της Nissan επωφελείται από βελτιώσεις που σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα, τους κινητήρες, το φρενάρισμα και τις αναρτήσεις του. Η νέα γκάμα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Για το pick-up της Nissan, η αναβάθμιση δεν αφορά ακόμη έναν ανασχεδιασμό, αλλά μια σειρά από «βαθιές αναδιαμορφώσεις». Με άλλα λόγια, το Navara, του οποίου η σημερινή γενιά λανσαρίστηκε το 2015, επωφελείται από μια σειρά τεχνικών και τεχνολογικών βελτιώσεων.

Κάτω από το καπό, οι κινητήρες έγιναν σύννομοι με το αντιρρυπαντικό πρότυπο Euro 6d temp. Η Nissan δεν αναφέρει αλλαγή στην ισχύ, έτσι το 2.3 dCi διατίθεται όπως το γνωρίζουμε, με 160 και 190 άλογα. Αντίθετα, νέο είναι το χειροκίνητο σασμάν και υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση.

navara

Η έκδοση με τη «μιάμιση» καμπίνα, η King Cab, διαθέτει πλέον πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων, μια πρεμιέρα γι’ αυτή την παραλλαγή του ιαπωνικού pick-up, η οποία βελτιώνει το κράτημα και την άνεση. Στην ουσία πρόκειται για τον άκαμπτο άξονα με στήριξη ελατηρίων που φορούσε μέχρι σήμερα μόνο το Navara Double Cub –το King Cab μέχρι τώρα φορούσε άκαμπτο με φύλλα σούστας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Navara King Cab 2.3 dCi 160 PS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Navara NP300 Double Cab 160 PS

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του Navara είναι τώρα εξοπλισμένες με δισκόφρενα πίσω. Το ωφέλιμο φορτίο αυξάνεται με την ικανότητα μεταφοράς να ξεπερνά τον ένα τόνο, ενώ μειώθηκε και η βύθιση της πίσω ανάρτησης υπό φορτίο.

navara

Από την πλευρά της τεχνολογίας, η κύρια καινοτομία είναι το σύστημα πλοήγησης Nissan Connect, το οποίο υποστηρίζει νέες συνδεδεμένες λειτουργίες. Το σύστημα είναι πλέον συμβατό με Apple Car Play και Android Auto, διευκολύνοντας τη σύνδεση του smartphone με το αυτοκίνητο. Κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι επαγγελματίες.

Η νέα γκάμα του Navara θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά από τον προσεχή Ιούλιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube