Πλησιάζει το τέλος του Nissan Navara στην Ευρώπη;

Πλησιάζει το τέλος του Nissan Navara στην Ευρώπη;

Το ανανεωμένο Nissan Navara δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής φίρμας.

Το Nissan Navara είναι αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα pick-up στην κατηγορία του με επιτυχημένη εμπορική πορεία εδώ και δεκαετίες, όμως το μέλλον του στην Ευρωπαϊκή αγορά φαντάζει αβέβαιο, καθώς είναι πιθανό να πέσει θύμα των αυστηρών περιορισμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η ανανεωμένη έκδοση του Navara που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες δεν θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Nissan στο Autocar: «Το ελαφρώς αναβαθμισμένo Navara δεν θα διατεθεί στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να πουλάμε το υφιστάμενο Navara ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης».

Βέβαια σε μια προσπάθεια να διαψέυσει τις φήμες για επερχόμενη κατάργηση του μοντέλου, ο εκπρόσωπος της Nissan πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει πως ανακοινώνουμε το τέλος του Navara για την Ευρώπη. Το Navara είναι ένα σημαντικό μοντέλο, και η έκδοσή του που πωλείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη καλύπτει τις ανάγκες των πελατών μας. Μελλοντικά σχέδια για τη γκάμα θα ανακοινωθούν στο μέλλον».

Nissan

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Navara [video]

Η παραγωγή του Nissan Navara στη Βαρκελώνει αναμένεται να σταματήσει το 2022, με το περιοδικό Professional Pickup and 4x4 Magazine να αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει και στην κατάργηση του pick-up από την αγορά της Ευρώπης. Το Navara θα συνεχίσει να παράγεται στα εργοστάσια της Nissan σε Ταϊλάνδη για τις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας, και στη Νότιο Αφρική για τις αγορές της Αφρικής.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά του Nissan Navara με κωδική ονομασία D23 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 ενώ έκτοτε έχει δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις ώστε να παραμείνει επίκαιρη απέναντι στον ανταγωνισμό των Toyota HiLux, Ford Ranger, Mitsubishi L200, Isuzu D-Max και Volkswagen Amarok. Παράλληλα, το pick-up αποτέλεσε τη βάση για την Mercedes-Benz X-Class (2016-2020) και το Renault Alaskan (2016).

Μια εντελώς νέα γενιά Nissan Navara αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, η οποία θα μοιράζεται την πλατφόρμα και τα μηχανικά της μέρη με το επόμενο Mitsubishi L200, όμως σε αυτή τη φάση δε γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube