Nissan Juke, Qashqai και X-Trail γίνονται ηλεκτρικά

Nissan Juke, Qashqai και X-Trail γίνονται ηλεκτρικά

Ξεκινώντας από το 2025, η Nissan σκοπεύει να ρίξει σταδιακά στην αγορά τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Juke, Qashqai και X-Trail.

Nissan

H Nissan σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με νέες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Juke, Qashqai και X-Trail. Με το πρώτο απ' αυτά να παρουσιάζεται το 2025.

Ο επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Guillaume Cartier, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Autocar ότι το πρώτο μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση έχει ήδη γίνει με το Leaf και το υβριδικό σύστημα e-Power και ότι το λανσάρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων για τα Qashqai, Χ-Trail αλλά και του μικρότερου Juke, είναι το φυσικό επόμενο.

Nissan

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα ηλεκτρικά Qashqai και X-Trail θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan όπως τα Nissan Ariya και Renault Mégane E-TECH Electric. Όσο για το Juke, θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMF-B EV που θα κάνει ντεμπούτο με το νέο Renault 5.

Οι νέες ηλεκτρικές εκδόσεις των SUV της Nissan θα κάνουν ντεμπούτο μέσα σε διάστημα δύο ετών, ξεκινώντας από το 2025. Παράλληλα, η μάρκα υπόσχεται ότι θα διαθέτουν μπαταρίες νέας τεχνολογίας με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, χαμηλότερο κόστος και φόρτιση με ισχύ έως και 400 kW.

Nissan

Τέλος, θυμίζουμε ότι στόχος της Nissan είναι μέχρι το 2030 το ποσοστό που θα αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της παγκοσμίως, να υπερβαίνει το 50%.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube