Το νέο VW Touareg, για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ

Το νέο VW Touareg, για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ

Το συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός κατά τη διάρκεια διαφημιστικής φωτογράφισης, πριν την επίσημη παρουσίαση στις αρχές του 2018.

Όλη η σχεδίαση, εμπρός και πίσω, φαίνεται στις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν το Touareg σε δύο διαφορετικές εκδόσεις και σε διαφορετικά χρώματα.

Το μεγάλο SUV δείχνει να έχει μεγαλώσει κι άλλο σε μήκος. Έχει κεκλιμένη σκεπή και έχει επηρεαστεί εμφανώς από το Arteon, ειδικά στη μάσκα με τις οριζόντιες μπάρες χρωμίου.

Γενικά πάντως, η σχεδίαση του νέου Touareg ακολουθεί αυτήν του μικρότερου Tiguan, αλλά και του μεγαλύτερου Atlas, που διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW Tiguan 1.4 TSI 150PS ACT DSG6

Τα εμπρός φανάρια είναι λεπτότερα και πιο γωνιώδη, όπως λεπτότερα είναι και τα πίσω φώτα, που τα βλέπουμε εδώ εντελώς ακάλυπτα για πρώτη φορά..

Παλιότερες φωτογραφίες έχουν δείξει ότι το εσωτερικό του νέου Touareg θα είναι πιο premium από πριν, με υψηλότερης ποιότητας υλικά και μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων. Έτσι η VW ελπίζει να παραμείνει το μοντέλο της ανταγωνιστικό απέναντι σε μοντέλα όπως το Volvo XC90 και η επερχόμενη νέα BMW X5. Η Volkswagen γενικά σπρώχνει τα μεγάλα της μοντέλα upmarket, όπως φάνηκε καθαρά με το Arteon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW Arteon 2.0 TDI DSG

Τα κινητήρια συστήματα του νέου Touareg θα περιλαμβάνουν και ένα επαναφορτιζόμενο (plug-in) υβριδικό, πιθανότατα παραπλήσιο με εκείνο του πρωτοτύπου που εκτέθηκε πέρσι στο Πεκίνο. Εκείνο απέδιδε 386 ίππους και είχε πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως και 80 km. Στο πιο οικονομικό πρόγραμμα λειτουργίας, το πρωτότυπο είχε μέση τυποποιημένη κατανάλωση κάτω από 3 lt/100km.

Φυσικά, θα διατίθεται και μια γκάμα συμβατικών κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, αλλά η Volkswagen δεν δίνει κανένα στοιχείο πριν την επίσημη παρουσίαση. Όπως ισχύει και για το σημερινό μοντέλο, έτσι και το νέο θα είναι τετρακίνητο σε όλες του τις εκδόσεις.

Οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν κοντά σε αυτές του υπάρχοντος Touareg. Δεν έχει ανακοινωθεί πότε και σε ποια έκθεση θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο μοντέλο, αλλά οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2018.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube