Πλησιάζει η ώρα για τις νέες BMW X5 & Χ5 Μ [video]

Πλησιάζει η ώρα για τις νέες BMW X5 & Χ5 Μ [video]

Η νέα γενιά του μεγάλου SUV της BMW δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στο Nürburgring, σε πίστα και δρόμο.

Όχι πολύ καιρό πριν την επίσημη παρουσίασή της, η νέα γενιά της BMW X5 βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη φάση τελικών δοκιμών.

Οι δοκιμές γίνονται τόσο στο δρόμο όσο και την πίστα, δηλαδή μέσα και γύρω από την Πράσινη Κόλαση του Nürburgring. Πρόσφατα εθεάθη μάλιστα και η κορυφαία έκδοση Χ5 Μ, με τις χαρακτηριστικές τέσσερις εξατμίσεις να κάνει γύρους μέσα στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα BMW X3 2017 [video]

Η παρουσίασή της θα ακολουθήσει εκείνης των απλών εκδόσεων αλλά δε θα αργήσει πολύ, με τον V8 biturbo κινητήρα των 4,4 lt να αποδίδει κοντά στους 600 ίππους.

Η νέα Χ5 θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CLAR που πρωτοείδαμε στην τελευταία Σειρά 7, η οποία κάνει χρήση υλικών όπως το ατσάλι, το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το μαγνήσιο. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τη σημαντική μείωση του βάρους σε σχέση με τη σημερινή γενιά του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη νέα BMW 730d

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα Χ5 θα χρησιμοποιεί 4κύλινδρους, 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, στο πρότυπο της σημερινής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: BMW X5 xDrive40e iPerformance

Δε γνωρίζουμε με σαφήνεια πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο μοντέλο, όμως όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να είναι κοντά στις αρχές του 2018. Μέχρι τότε, θα υπάρχουν σίγουρα και περισσότερες πληροφορίες.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube