Το νέο Volvo S60 θα παρουσιαστεί το 2017 ή το 2018

Το νέο Volvo S60 θα παρουσιαστεί το 2017 ή το 2018

Θα ενσωματώνει στοιχεία και τεχνολογία που είδαμε στο S90

Μετά την παρουσίαση του Volvo S90 στο Ντιτρόιτ, η εταιρεία ετοιμάζεται να ανανεώσει πλήρως το μικρότερο σεντάν της, το S60.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έλευσή του στην αγορά έχει προγραμματιστεί προς τα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018. 

Είναι σαφές πως το νέο S60 θα ενσωματώνει πολλά στοιχεία από τη ναυαρχίδα της μάρκας, το S90  που παρουσιάστηκε πριν λίγες μόλις ημέρες στο Ντιτρόιτ

Και αυτά είναι τόσο οι σχεδιαστικές καινοτομίες που εισάγει το S90 όπως τα χαρακτηριστικά φώτα LED με σχήμα της «σφύρας του Θωρ» που πρωτοείδαμε στο XC90, όπως και οι εφαρμογές σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας , όπου η Vovlo καινοτομεί. 

Ετσι το S60  είναι σίγουρο πως θα ενσωματώνει την  οθόνη αφής Sensus Connect του συστήματος πολυμέσων, αλλά και το προηγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που ονομάζεται “Pilot Assist”.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάτι, όμως είναι σίγουρο πως πέρα από τα γνωστά μας μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου πρέπει να περιμένουμε και μια υβριδική έκδοση (με τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα) στο πλαίσιο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Volvo στον τομέα αυτό. 

Σε κάθε περίπτωση η πληροφορίες που αφήνει η Volvo να διαρρεύσουν σε σχέση με το νέο S60 είναι ελάχιστες, όμως κάποια πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι αναμενόμενα. 

Η παρουσίαση του S60 αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2017 ή τις αρχές του 2018. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube