Nέο Volkswagen Tavendor, μεγάλο SUV για την Κίνα

Nέο Volkswagen Tavendor, μεγάλο SUV για την Κίνα

Ένα ακόμη μεγάλο SUV, το Volkswagen Tavendor θα λανσαριστεί το φθινόπωρο στην Κίνα, ανεβάζοντας την σινική γκάμα SUV του Wolfsburg στα 20 μοντέλα.

Volkswagen Tavendor

Υπάρχουν αρκετά μοντέλα της Volkswagen που κάνουν καριέρα στην Κίνα ή σε αναδυόμενες αγορές και δεν διατίθενται στην Ευρώπη. Για ακόμη μια φορά λοιπόν, το Wolfsburg λανσάρει ένα νέο, μεγάλο SUV, το Volkswagen Tavendor, αποκλειστικά και μόνο για τη σινική αγορά.

Το νέο Volkswagen Tavendor είχε απαθανατιστεί για πρώτη φορά από τους φωτογράφους-κατασκόπους αρκετούς μήνες πριν σε δοκιμές στη Σουηδία.

To Volkswagen Tavendor που θα κατασκευάζεται από την κοινοπραξία VW-FAIW έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και τοποθετείται στην κινεζική γκάμα της VW κάτω από το μεγαλύτερο Talagon, μοντέλο που επίσης προορίζεται για τη σινική αγορά.

 Volkswagen Tavendor

Πιο συγκεκριμένα με τις διαστάσεις, το Volkswagen Tavendor έχει μήκος 4,93 m, πλάτος 2,01 και ύψος 1,75 m. Συγκριτικά, τα αντίστοιχα μεγέθη του Talagon είναι 5,15 m, 2,0 m και 1,79 m, με τα μεταξόνιο όμως να είναι ίδιο και στα δύο μοντέλα, στα 2,98 m.

Το νέο Volkswagen Tavendor βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB και κινείται από έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI που συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο σασμάν DSG με επτά σχέσεις. Μοτέρ που διατίθεται σε δύο εκδοχές ισχύος, 186 ή 220 άλογα, αλλά και με επιλογή δικίνησης ή τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ. 

Volkswagen Tavendor

Σύμφωνα με την πηγή των πληροφοριών και των φωτογραφιών, CarNewsChina, το Volkswagen Tavendor θα λανσαριστεί στην κινεζική αγορά το τρίτο 3μηνο με βασική τιμή περίπου 300.000 γουάν ή 42.300 ευρώ με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία. Και θα έρθει να πλαισιώσει μια γκάμα Volkswagen SUV που αριθμεί σχεδόν 20 μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο από τα 24 που υπήρχαν το 2020.

Η Volkswagen όμως, δεν δραστηριοποιείται στην Κίνα μέσω μιας μόνο κοινοπραξίας. Κάτι που να θυμίσουμε ότι είναι υποχρεωτικό, δηλαδή το να συμπράξει ένας ξένος κατασκευαστής με έναν Κινέζο, αν θέλει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα.

Volkswagen Tavendor 

Η VW έχει συστήσει εδώ και πάνω από μια 10ετία μια ακόμη κοινοπραξία με την κινεζική κατασκευάστρια, SAIC. Μαζί οι δύο εταιρείες, όσον αφορά τα SUV, εμπορεύονται το Teramont που βρίσκεται ανάμεσα στο Talagon και το Tavendor με μήκος 5,05 m. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Teramont διατίθεται και σε έκδοση κουπέ SUV, το Teramont X, μήκους 4,91 m.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube