Νέο Volkswagen Nivus: Νέο μικρό κουπέ SUV [video]

Νέο Volkswagen Nivus: Νέο μικρό κουπέ SUV [video]

Η Volkswagen θα λανσάρει το επόμενο χρόνο ένα ολοκαίνουργιο SUV στην αστική κατηγορία. Το Nivus σχεδιάστηκε στη Βραζιλία, αλλά θα πουλιέται και στην Ευρώπη.

Το 2020, η ανάπτυξη των SUV/crossover θα πάει με βήμα σημειωτόν; Θα λέγαμε ότι οι γκάμες των απανταχού κατασκευαστών δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, τα πρότζεκτ τους συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Στην κατηγορία των μικρών και των αστικών SUV, η Volkswagen διαθέτει ήδη τα T-Cross και T-Roc. Και, όπως ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο, θα προσθέσει στην γκάμα της ακόμη ένα νέο «αστικό κουπέ SUV».

Σήμερα, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε μάλιστα το όνομα αυτού του μοντέλου: Nivus. Μια παράδοξη ονοματοδοσία, καθώς οι Γερμανοί μας έχουν συνηθίσει να προηγείται το γράμμα «Τ» στα SUV/crossover τους. Η ανακοίνωση του ονόματος συνοδεύεται από ένα μικρό teaser-video όπου βλέπουμε κάποια στοιχεία της σχεδίασης, όπως για παράδειγμα η φωτεινή «υπογραφή» στο εμπρός μέρος που θυμίζει… Renault!

Ως εκ τούτου, το Nivus θα προτάσσει μια δυναμική σιλουέτα, με μια ελαφρά οπισθοκλινή οροφή και μια πιο κεκλιμένη πίσω πόρτα. Το προφίλ του στο αχνό φως εξακολουθεί να μοιάζει πολύ με αυτό του T-Roc. Επομένως, αναρωτιέται κάποιος πώς θα ξεχωρίζει το Nivus από T-Roc. Ίσως με μικρότερο μέγεθος και ως βάση του την πλατφόρμα MQB A0 του T-Cross.

Το Nivus εξελίχτηκε από τη βραζιλιάνικη θυγατρική της VW και είναι στην αγορά της λατινοαμερικανικής χώρας που θα κάνει το ντεμπούτο του, το 2020. Στη συνέχεια όμως θα κατασκευαστεί και θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2021-αν και δεν γνωρίζουμε προσώρας υπό ποιο όνομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube