Nέο Volkswagen Golf VIII : Αυτό είναι!

Nέο Volkswagen Golf VIII : Αυτό είναι!

Αυτή τη φορά, η ολοκαίνουργια γενιά του Golf φωτογραφήθηκε χωρίς κανένα καμουφλάζ. Ιδού λοιπόν το νέο κόμπακτ χάτσμπακ της VW, δέκα ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή του.

Προφανώς και ήταν αδύνατον η μυστικότητα και το κρυφτούλι να κρατήσει μέχρι το τέλος. Με λιγότερο από δύο εβδομάδες να απέχουμε από την επίσημη παρουσίασή του, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτωβρίου, ιδού το νέο Golf χωρίς ίχνος καμουφλάζ. Αυτή η πρώτη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στο Instagram, μας δείχνει πώς ακριβώς μοιάζει η όγδοη γενιά.

Αυτό που βλέπουμε δε μας επεφύλασσε καμία έκπληξη. Από τη μία, το αυτοκίνητο μοιάζει με… Golf και φυσικά δεν αναμέναμε από τη Volkswagen να φέρει την επανάσταση με το best-seller της. Από την άλλη, είχαμε ήδη πάρει γεύση από το αυτοκίνητο με τα διάφορα teaser και τα ελαφρά αλλά εντέχνως καμουφλαρισμένα πρωτότυπα παραγωγής. Το σκίτσο που δημοσιοποίησε η Volkswagen την περασμένη εβδομάδα αποκάλυπτε εξάλλου το σχήμα των φαναριών, ένα χαρακτηριστικό αρκούντως πρωτότυπο για Golf!

Και στη νέα φωτογραφία επιβεβαιώνεται λοιπόν ό,τι είδαμε στο teaser, με τα εμπρός φανάρια να εκτείνονται προς τα φτερά, σε μια συνέχεια μιας λεπτότερης μάσκας. Και φυσικά έχουμε να κάνουμε με τον νέο λογότυπο της Volkswagen. Το Golf θα είναι το πρώτο μοντέλο της VW που θα φτάσει στις αντιπροσωπείες με το νέο σήμα της εταιρείας, καθώς το ID.3 αναμένεται να φτάσει αντίστοιχα μέσα στο 2020. 

Βλέπουμε ακόμη ότι ο προφυλακτήρας νέου Golf ενσωματώνει μια φαρδιά εισαγωγή αέρα, με τη σχάρα της ντουμπλαρισμένη: Οι τρεις μπαγκέτες που τη διατρέχουν καθ’ όλο το πλάτος, χοντραίνουν στο σημείο που καμπυλώνουν στις άκρες. Η χαμηλότερη είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος όπως και οι άλλες δύο στο καμπύλο κομμάτι τους. 

Φυσικά και βλέποντας τη φωτογραφία δεν δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε το νέο Golf. Εκείνο που δεν μπορούμε να δούμε είναι το προφίλ του αυτοκινήτου που είναι όμως και η άποψή του που θα αλλάξει λιγότερο. Το μόνο σημείο που περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι τελικά, αποτελεί η πίσω κολόνα που θα μοιάζει με φαρδύ κόμμα. Βλέπετε, ακόμα κι ένα «κοινότοπο» Golf μπορεί να καλύπτεται από μυστήριο...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube