Νέο Venucia VX6, το κινεζικό ηλεκτρικό SUV της Nissan

Νέο Venucia VX6, το κινεζικό ηλεκτρικό SUV της Nissan

Η κοινοπραξία της Dongfeng και της Nissan, η Venucia, παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο παραγωγής. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV με το άνοστο όνομα VX6.

Venucia VX6

Η κοινοπραξία της Dongfeng και της Nissan παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, το Venucia VX6. 

Η Venucia αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της Nissan και της Dongfeng για την Κίνα. Θέλοντας και μη για την ιαπωνική εταιρεία, διότι για να εγκατασταθεί μια εταιρεία στην σινική επικράτεια οφείλει να δημιουργήσει κοινοπραξία με μια κινεζική εταιρεία, καθώς έτσι ορίζει ο σχετικός νόμος της χώρας.

Το Venucia VX6 υποστηρίζεται από 800βολτη αρχιτεκτονική, με την μπαταρία του να δέχεται ισχύ 480 kW

Venucia VX6

Η κοινοπραξία αυτή λοιπόν αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, το Venucia VX6, το οποίο σύντομα θα λανσαριστεί και εμπορικά. Με τις κινεζικές αντιπροσωπείες της φίρμας να το διαθέτουν στην αγορά πριν από το τέλος του 2023.

Η κοινοπραξία είχε προαναγγείλει το Venucia VX6, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο του μοντέλου στο τέλος του περασμένου χρόνου. Με το αυτοκίνητο παραγωγής που παρουσίασε ο κατασκευαστής να βρίσκεται πολύ κοντά στο πρωτότυπο και να βασίζεται σε μια πλατφόρμα που ενσωματώνει την μπαταρία 800V στο σασί του.

Venucia VX6

Το πλαίσιο του Venucia VX6 επιτρέπει την αύξηση του χώρου που προορίζεται για την μπαταρία κατά 18,9%. Επιπλέον, χάρη σε αυτήν την ενσωμάτωση, το πλαίσιο ζυγίζει 14,8% λιγότερο με βέλτιστη διαχείριση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Δεν γνωρίζουμε τη χωρητικότητα του συσσωρευτή, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι η χημεία της είναι LFP (φωσφορικό λίθιο σιδήρου) και ότι η κατασκευάστρια είναι η CATL. Όσον αφορά τις επιδόσεις στη φόρτιση, η μπαταρία μπορεί να δεχτεί ισχύ 480 kW. Αυτό θεωρητικά επιτρέπει στην μπαταρία να ανέβει από το 20% στο 80% σε περίπου δέκα λεπτά. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα του Venucia VX6 είναι 160 kW ή 218 ίπποι.

Venucia VX6
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube