To νέο Toyota Camry έρχεται μόνο υβριδικό [video]

To νέο Toyota Camry έρχεται μόνο υβριδικό [video]

Το ολοκαίνουριο Toyota Camry είναι γεγονός, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να παρουσιάζει επίσημα την ένατη γενιά του.

Το ιαπωνικό σεντάν, που ακούει στο όνομα Toyota Camry, έφτασε αισίως στην ένατη γενιά του παρουσιάστηκε επίσημα από την Toyota και προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την αγορά της Αμερικής.

Η εμφάνισή του δεν θα λέγαμε πως διαφέρει και πολύ από την προηγούμενη γενιά του, διαθέτοντας μεγάλη μπροστινή γρίλια και κάπως στενούς προβολείς τεχνολογίας LED. H χρωματική του παλέτα θα είναι αρκετά πλούσια, περιλαμβάνοντας εφτά διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι τέσσερα (LE, SE, XLE και XSE), με την κορυφαία έκδοση XSE να εξοπλίζεται με ζάντες 19”.

Στην καμπίνα το Camry διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 7” και οθόνη infotainment 8”, ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Στις υψηλότερες εκδόσεις οι δύο οθόνες μεγαλώνουν σε μέγεθος, φτάνοντας τις 12,3”, προσθέτοντας επίσης και head-up display 10”.

Η ένατη γενιά του Toyota Camry θα προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικά σύνολα κίνησης

Toyota Camry

Η τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto, είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικό είναι το ηχοσύστημα της JBL με εννέα ηχεία που υπόσχεται κορυφαία ποιότητα ήχου.

Οι επενδύσεις για το εσωτερικό και τα καθίσματα ποικίλουν ανάλογα την έκδοση, με τις πλουσιότερες XLE και XSE να μπορούν να συνδυαστούν (προαιρετικά) με θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα.

Το σεντάν του ιαπωνικού κολοσσού συνοδεύεται από πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού μέσω της σουίτας Toyota Safety Sense 3.0. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσαρμοζόμενο cruise control, pre-collision system που ανιχνεύει οχήματα και πεζούς, road sign assist, αυτόματη μεγάλη σκάλα, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου και πολλά άλλα.

Κάτω από το καπό του, θα βρίσκεται το υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς της Toyota, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις. Στις προσθιοκίνητες επιλογές λοιπόν, το υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 228 PS.

Toyota Camry

Κατά τι πιο ισχυρές είναι οι τετρακίνητες εκδόσεις που εκμεταλλεύονται την προσθήκη ενός ακόμα ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα, αποδίδοντας πλέον 235 PS. Αξίζει να σημειώσουμε πως και στις δύο επιλογές, το Toyota Camry συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο e-CVT.

Θα φτάσει στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών την άνοιξη του 2024, με τις τιμές του να ανακοινώνονται λίγο πριν το εμπορικό του λανσάρισμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube