Νέο Toyota C-HR 2024, όλα όσα γνωρίζουμε

Νέο Toyota C-HR 2024, όλα όσα γνωρίζουμε

Το νέο Toyota C-HR θα παρουσιαστεί σε δύο εβδομάδες, στις 26 Ιουνίου. Επτά χρόνια ύστερα από την εμφάνιση του μοντέλου, η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού crossover εξηλεκτρίζεται, με αυτοφορτιζόμενη και PHEV έκδοση.

Toyota C-HR 2024, όλα όσα γνωρίζουμε

Το Toyota C-HR μπήκε στη ατελείωτο κατάλογο των crossover το 2016. Ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο -και στη χώρα μας, με αναγνωρίσιμο και διαχρονικό στυλ, που μας απασχολεί με θετικό τρόπο σχεδόν επτά χρόνια τώρα. 

Ο καιρός λοιπόν ήταν ώριμος για να έρθει ο ιαπωνικός κολοσσός και να προτείνει τη δεύτερη γενιά του Toyota C-HR που πλέον έχει προσλάβει εμβληματικές διαστάσεις στην γκάμα του κατασκευαστή.

Η αποκάλυψή του νέου Toyota C-HR έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου, με το εμπορικό λανσάρισμά του να τοποθετείται στο τέλος του τρέχοντος έτους, του 2023. 

Ο κατασκευαστής προσώρας μένει ικανοποιημένος με ένα teaser. Που βέβαια χάρη στο πρωτότυπο Prologue και μερικές μικρές αποκαλύψεις, μπορούμε ήδη να αποκαλύψουμε κάποιες σχηματοποιήσουμε το νέο Toyota C-HR.

Νέο Toyota C-HR 2024, όλα όσα γνωρίζουμε

Το ιαπωνικό κουπέ SUV αρχικά θα αρκεστεί σε υβριδικά συστήματα κίνησης, αυτοφορτιζόμενο και plug-in hybrid. Το νέο Toyota C-HR θα συναρμολογείται στη νέα γραμμή του τουρκικού εργοστασίου του Adapazarı που βρίσκεται στην ασιατική μεριά της γείτονος και έχει ήδη προσαρμόζει τη γραμμή παραγωγή του στην κατασκευή μοντέλων PHEV. 

Το Toyota C-HR 2024 πατά πάνω στην πλατφόρμα TNGA-C, όπως το τελευταίο Prius. Επομένως, μπορούμε να πιθανολογήσουμε με ελάχιστη περίπτωση λάθους ότι θα χρησιμοποιεί αυτούσια και τα συστήματα κίνησης του Prius: Αυτο-φορτιζόμενο σύστημα με 197 άλογα και επαναφορτιζόμενο με 220. Χωρίς βέβαια να έχει επισημοποιηθεί τίποτα ακόμη.

Από την άλλη, ένα 100% ηλεκτρικό Toyota C-HR, λίγους μήνες ύστερα το λανσάρισμα των υβριδικών εκδόσεων του crossover, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό για να μην πούμε αναπόφευκτο.

Νέο Toyota C-HR 2024, όλα όσα γνωρίζουμε

Αυτό που είναι πιο προφανές (και αναμενόμενο) είναι η στιλιστική έμπνευση του C-HR. Η σχεδίαση θα ακολουθήσει τη φόρμα του πρωτότυπου Prologue που βλέπετε στις φωτογραφίες. Οπότε, μαζί με τη φαρδιά ρίγα LED στο πίσω μέρος, το ιαπωνικό crossover αναμένεται να διαθέτει φώτα σε σχήμα οξέος «C». 

Το καβούκι του αυτοκινήτου αναμένεται να έχει πολλές τσακίσεις και πτυχώσεις, συνεχίζοντας να βαδίζει σχεδιαστικά εκτός της πεπατημένης. Στην καμπίνα από την άλλη, η οθόνη αφής θα συσχετίζεται με μια φάσα ελέγχου για τον κλιματισμό. Το infotainment θα πρέπει να είναι συμβατό με τις ασύρματες τεχνολογίες Apple CarPlay και Android Auto, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα για τακτικές ενημερώσεις «over-the-air».

Τέλος, το νέο Toyota C-HR θα εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού Toyota Safety Sense 3.0 για να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές νόρμες ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube