Νέο Škoda Octavia Scout 2014 [video]

Νέο Škoda Octavia Scout 2014 [video]

Η crossover έκδοση του Octavia θα βρίσκεται σε δύο μήνες στις εκθέσεις της φίρμας.

Η Škoda αποκάλυψε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για το Octavia Scout που είχε παρουσιαστεί στην φετινή έκθεση της Γενεύης.

Με έναρξη εμπορικής διάθεσης ανάμεσα στα τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, η νέα έκδοση Scout βασίζεται στο Octavia Combi και ξεχωρίζει από τις προστατευτικές ποδιές, τα μαύρα πλαστικά που αγκαλιάζουν περιμετρικά το αμάξωμα και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το Octavia Scout έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 31 mm σε σχέση με την απλή έκδοση, φτάνοντας τα 171 mm, ενώ οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου των 17” ντύνονται από ελαστικά διάστασης 220/50.

Στο εσωτερικό, πέρα από κάποια διακριτικά με την ονομασία Scout δεν υπάρχουν αλλαγές. Οι χώροι θα βολέψουν μια οικογένεια, με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται από 610 έως 1.740 λίτρα, ανάλογα με την θέση της πλάτης του πίσω καθίσματος.

Στα μηχανικά μέρη, η τετρακίνηση Haldex πέμπτης γενιάς είναι ταχύτερη και ελαφρύτερη από την τέταρτης γενιάς που είχε η προηγούμενη γενιά, και εξασφαλίζει αρκετές εκτός δρόμου δυνατότητες στο περιπετειώδες Octavia Scout. Οι εκδόσεις κινητήρα είναι τρεις, δύο πετρελαίου και μία βενζίνης. Η έκδοση βενζίνης είναι με τον 1.8 TSI των 180 ίππων που συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων DSG. Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι με τον 2.0 TDI των 150 ίππων και συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η κορυφαία είναι η 2.0 TDI με τους 184 ίππους που προσφέρεται μόνο με το DSG6.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube