Επίσημο: Νέο Škoda Octavia Scout

Επίσημο: Νέο Škoda Octavia Scout

Το νέο Octavia με την έκδοση Scout μπαίνει στα κακοτράχαλα μονοπάτια με ένα σκληροτράχηλο στέισον. Το Škoda Octavia Scout είναι τίγκα στα προστασία της καροσερί, ενώ διατίθεται και τετρακίνητο.

Η οικογένεια του νέου Octavia ολοκληρώνεται. Ύστερα από την παρουσίαση της μπερλίνας και του στέισον στο τέλος του 2019, ακολούθησε η παραλλαγή RS τον περασμένο Μάρτιο και τώρα έχουμε το Scout. Τη σκληροτράχηλη έκδοση του Octavia που βασίζεται στο στέισον του οικογενειακού μοντέλου της Škoda.

Διά ταύτα, το Scout ενσωματώνει τα τυπικά στοιχεία ενός SUV, με πλαστικά προστατευτικά «ακατέργαστης» εμφάνισης στους προφυλακτήρες, χαμηλά στα μαρσπιέ και γύρω από τα φρύδια των τροχών. Επιπλέον, μια χοντρή γαρνιτούρα στο χρώμα του αλουμινίου έρχεται να προστεθεί χαμηλά εμπρός και πίσω. Χρωματική αντίστιξη στο παραπάνω ντεκόρ αποτελούν τα καπάκια στους πλευρικούς καθρέφτες που είναι βαμμένα γκρι ασημί. Το Scout φορά στάνταρ ζάντες 18 ιντσών και μπορεί προαιρετικά να φορέσει 19άρες.

Škoda Octavia Scout

Στην καμπίνα, υπάρχει λιγότερη διαφοροποίηση σε σχέση με το τυπικό Octavia. Έτσι αυτή περιορίζεται στη νέα ταπετσαρία με την καφέ ραφή στα καθίσματα, στο τιμόνι και στο ταμπλό. Αυτό το τελευταίο υιοθετεί ένα σχέδιο πολύ διαφορετικό σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου, με οριζόντια διάταξη και οργάνωση, με την κεντρική οθόνη τύπου «τάμπλετ» να έχει διαγώνιο έως και δέκα ίντσες.

Škoda Octavia Scout

Το νέο Scout όμως δεν είναι SUV-γιαλαντζί, δεδομένου ότι μπορεί να διαθέτει και τετρακίνηση. Η κίνηση σε όλους τους τροχούς είναι παρούσα με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI των 190 ίππων ή την εξελιγμένη εκδοχή του δίλιτρου TDI που ανέβηκε στα 200 άλογα. Μοτέρ που συνδυάζονται στάνταρ με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7. Η Škoda προσθέτει, ωστόσο, και για πρώτη φορά στην γκάμα του Scout, κινητήρες που κινούν μόνο τους εμπρός τροχούς: Έναν βενζινοκινητήρα 1.5 TSI με 150 hp και έναν ντίζελ 2.0 TDI με 115 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube