Επίσημο: Νέο Range Rover Velar [video]

Επίσημο: Νέο Range Rover Velar [video]

Παρουσιάστηκε το νέο sport SUV της βρετανικής φίρμας.

Το τέταρτο μέλος της οικογένειας Range Rover παρουσιάστηκε απόψε στο Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου.

Το νέο Velar έρχεται να καλύψει το κενό που υπήρχε στην γκάμα της Range Rover, μεταξύ του Evoque και του Sport, και σύμφωνα με την ίδια, καθρεφτίζει το μέλλον της.

Η σχεδίαση του νέου sport SUV είναι αρκετά macho και ξεχωρίζει από την κλίση της οροφής και τις καθαρές γραμμές που του χαρίζουν την καλύτερη αεροδυναμική μεταξύ των μοντέλων της Range Rover (0.32). Τα πιο ιδιαίτερα όμως σχεδιαστικά highlight του νέου Velar είναι οι αναδυόμενες εξωτερικές χειρολαβές και τα νέα Matrix Laser LED εμπρός φώτα.

Βασίζεται στο αλουμινένιο πάτωμα που χρησιμοποιεί και η νέα Jaguar F-Pace, και οι διαστάσεις του είναι 4.803 x 1.930 x 1.665 mm. Σε συνδυασμό μάλιστα με το μεταξόνιο των 2.874 mm, οι χώροι για τους επιβάτες αναμένεται να είναι πολύ καλοί. Ο χώρος αποσκευών που δηλώνει η Range Rover είναι 558 lt με ρεζέρβα ανάγκης.

Πέρα από χώρους, η 5θέσια καμπίνα διαθέτει στην κεντρική κονσόλα και το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Touch Pro Duo, με τις δύο 10ιντσες οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας που ελέγχουν όλες σχεδόν τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Όλα τα Velar θα διαθέτουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, με τα 6κύλινδρα να διαθέτουν αερανάρτηση. Η απόσταση που χαρίζει η ανάρτηση με τα συμβατικά ελατήρια από το έδαφος είναι 213 mm, ενώ η αερανάρτηση την ανεβάζει στα 251 mm.

Οι εκδόσεις κινητήρα είναι έξι, τρεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Το Velar είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της Jaguar Land Rover που θα εφοδιαστεί με τον καινούργιο 2λίτρο 4κύλινδρο Ingenium βενζίνης, με 250 (P250) ή 300 ίππους (P300). Ο νέος αυτός κινητήρας διαθέτει άμεσο ψεκασμό, twin-scroll τουρμπίνα και ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενες βαλβίδες εισαγωγής. Στην κορυφή της βενζινοκίνητης γκάμας βρίσκουμε τον 3λιτρο V6 Supercharged που αποδίδει 380 ίππους (P380).

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε δύο εκδόσεις των Ingenium με 180 (D180) και 240 ίππους (D240), που συμπληρώνονται από τον 3λιτρο V6 της έκδοσης D300 με τους 300 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα εφοδιάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF και είναι τετρακίνητες, με προαιρετικό το ενεργό κλείδωμα του πίσω διαφορικού. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν τα συστήματα Terrain ResponseLow Traction Launch, Hill Desent Control και Gradient Release Control, ενώ στον προαιρετικό υπάρχουν τα Terrain Response Control 2 και All Terrain Progress Control.

Στον βασικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, και φυσικά δεν λείπουν επιλογές για την εξατομίκευση του που συμπληρώνουν τη μεγάλη λίστα των εξτρά.

Τέλος, το νέο Range Rover Velar θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Solihull στην Μ. Βρετανία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube