Νέος δίλιτρος ντίζελ με 240 ίππους για το Range Rover Sport

Νέος δίλιτρος ντίζελ με 240 ίππους για το Range Rover Sport

Η αναβάθμιση του μοντέλου για το 2017 θα έχει για σημαία της έναν νέο 2λιτρο biturbo πετρελαιοκινητήρα, με απόδοση 240 ίππων.

Ένας νέος κινητήρας πετρελαίου θα διευρύνει προς τα κάτω τη γκάμα του Range Rover Sport.

Δεν είναι όποιος κι όποιος βέβαια, αφού πρόκειται για τον ολοκαίνουργιο 2λιτρο biturbo της οικογένειας Ingenium των Jaguar Land Rover. Διαθέτει δύο τούρμπο τοποθετημένα σε σειρά, ένα μικρό για ροπή στις χαμηλές στροφές κι ένα μεγάλο για δύναμη στις υψηλές.



Το μικρότερο έχει μεταβλητή γεωμετρία στα πτερύγιά του, έτσι ώστε η ροπή των 50,1 (!) kgm να κορυφώνεται μόλις στις 1.500 rpm. Το μεγάλο από την άλλη μπορεί να σηκώσει έως και 3,7 bar πίεση, επιτρέποντας στη μέγιστη ισχύ να φτάσει τους 240 ίππους.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Land Rover Discovery Sport 2.0D 180 PS

Ο κινητήρας υιοθετεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία ώστε να είναι ελαφρύς, με κόμπακτ διαστάσεις, ελάχιστες απώλειες αλλά και ραφιναρισμένη λειτουργία. Έχει λοιπόν δοθεί τεράστια προσοχή στο σύστημα ψεκασμού common rail, στο οποίο η πίεση μπορεί να φτάσει έως και τα 2.200 bar.

Προφανώς ο νέος κινητήρας ικανοποιεί την προδιαγραφή Euro6, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σταδιακά θα είναι διαθέσιμος σε σχεδόν όλη τη γκάμα της Jaguar Land Rover.

Για το αμάξωμα του Range Rover Sport, συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, εξασφαλίζοντας 0-96 km/h σε 8,3” και τελική 205 km/h. Σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομία, οι εργοστασιακές τιμές είναι 6,2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 164 g/km.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Jaguar F-Pace 2.0d 180 AWD

Η παραγωγή της νέας έκδοσης του Range Rover Sport θα ξεκινήσει κοντά στο τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες στην αρχή του 2017. Κάπου εκεί αναμένεται και στη χώρα μας, οπότε θα έχουμε και πληροφόρηση για την τιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube