Νέο Opel Grandland με αυτονομία 700 km

Νέο Opel Grandland με αυτονομία 700 km

Tο νέο Opel Grandland δίνει ζωή στις καινοτομίες του Opel Experimental, που είδαμε πέρυσι στο Σαλόνι του Μονάχου, περνώντας από το πρωτότυπο στην πραγματικότητα.

Το Opel Experimental είναι κάτι περισσότερο από μια σχεδιαστική δήλωση. Δίνει μια προοπτική για τα επερχόμενα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή -SUV όπως το ολόφρεσκο Opel Grandland και μη- με Bold & Pure σχεδίαση, βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου στο εσωτερικό, τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Το νέο Opel Grandland είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που φέρει πολλά στοιχεία από το Opel Experimental. Αποτελεί ένα απτό παράδειγμα του πώς οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Opel κάνουν πραγματικότητα τα πρωτοποριακά αυτοκινητιστικά όνειρα και υπηρετεί το σύνθημα «Forever forward since 1899», που σηματοδοτεί τα 125 χρόνια της Opel στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το νέο Opel Grandland είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας επωφελείται από την πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis

Opel Grandland

Με το concept Opel Experimental, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Opel έδωσαν μία πρώτη γεύση από το όραμα της μάρκας για το μέλλον. Το μέλλον αυτό μπορεί να αποδοθεί με τρία χαρακτηριστικά που δίνουν σε κάθε μοντέλο με το έμβλημα του «κεραυνού» την ταυτότητα και τη φιλοσοφία της Opel:

Detox: Το Opel Experimental διαθέτει ένα τολμηρό και λιτό design και εστιάζει στα απολύτως απαραίτητα.

Modern German: Εντυπωσιάζει με τις αναλογίες του, τις έξυπνες λύσεις, την εξαιρετική αξιοποίηση του χώρου στο εσωτερικό και την τελευταίας γενιάς τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτιζόμενου εμβλήματος Opel Blitz.

Greenovation: Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

Αυτοί οι τρεις πυλώνες δίνουν σε κάθε μοντέλο με το έμβλημα του «Κεραυνού» την ταυτότητα και τη φιλοσοφία της Opel.

Το νέο Opel Grandland, το πιο σύγχρονο μοντέλο παραγωγής που αποτελεί γνήσιο εκφραστή αυτής της φιλοσοφίας, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην έδρα της Opel, το Russelheim, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία.

Η τολμηρή και καθαρή σχεδίασή του γίνεται αμέσως αντιληπτή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το νέο μοντέλο εκπέμπει καθαρή αυτοπεποίθηση. Η αιχμηρή σχεδίαση της μάσκας της Opel συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Το νέο 3D Vizor ενσωματώνει το Opel Blitz, φωτιζόμενο για πρώτη φορά, καθώς και την καινοτόμο τεχνολογία «Edge Light». Ταυτόχρονα, το νέο Grandland υιοθετεί τη σχεδίαση «Compass» της Opel: η κάθετη πτυχή και το Vizor συγκλίνουν με το «εξηλεκτρισμένο» έμβλημα του Κεραυνού στο κέντρο.

Opel Grandland

Το νέο, φωτιζόμενο έμβλημα συνοδεύεται από μία ακόμα καινοτομία στον τομέα του φωτισμού. Το κορυφαίο στην κατηγορία σύστημα Intelli-Lux Pixel Matrix HD Light διαθέτει περισσότερα από 50.000 μεμονωμένα στοιχεία και επιτρέπει την κατανομή φωτός υψηλής ευκρίνειας. Τα νέα κινούμενα σχέδια καλωσορίσματος/αποχαιρετισμού, τα οποία προβάλλονται ως γραφικά μπροστά από το όχημα, δίνουν ήδη μια πρώτη εντύπωση για τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον.

Το εσωτερικό του νέου Opel Grandland είναι επίσης σχεδιασμένο για να είναι τολμηρό, λιτό και αποδοτικό. Οι οριζόντιες γραμμές, όπως αυτές που ξεκινούν από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις πόρτες, ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ η κεντρική οθόνη 16’’, η οποία είναι ελαφρώς προσανατολισμένη στον οδηγό και η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα, δημιουργούν μια σπορ αίσθηση.

Πίσω από το τιμόνι, ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει τις σημαντικότερες πληροφορίες και, σε συνδυασμό με την οθόνη Intelli-HUD head-up display, επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην απόλαυση της οδήγησης, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Το ολόφρεσκο Grandland συνεχίζει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Opel. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Opel που επωφελείται από την πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Opel Grandland

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Όμιλος Stellantis παρουσίασε την πλατφόρμα «STLA Large» [video]

Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας, χωρητικότητας έως 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Opel Grandland Electric μπορεί να διανύσει έως και περίπου 700 km 100% ηλεκτρικά, χωρίς εκπομπές ρύπων (WLTP).

Όταν το SUV χρειαστεί επαναφόρτιση, χρειάζονται μόλις 26 λεπτά περίπου σε δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, για την επαναφόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της. Έτσι, το νέο Grandland Electric προσφέρει ένα νέο επίπεδο ηλεκτρικής κινητικότητας και κάνει πραγματικότητα το όραμα του Opel Experimental, όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων χωρίς συμβιβασμούς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube