To Νέο Nissan NV250 MY21 ετοιμάζεται

To Νέο Nissan NV250 MY21 ετοιμάζεται

Με λανσάρισμα στην Ευρώπη αργά το ’19, το Nissan NV250 είναι κλώνος του Renault Kangoo ΙΙ του 2007. Με το Kangoo ΙΙΙ να λανσάρεται τέλος του ’20, ο κλώνος του θα αποκτήσει νέα γενιά το φθινόπωρο του ’21.

Nissan NV250

Το 2019, η Nissan λανσάρισε το NV250, έναν κλώνο του Renault Kangoo δεύτερης γενιάς. Η πρώτη γενιά του γαλλικού κόμπακτ βαν, που λανσαρίστηκε το 2007, ήταν απελπιστικά παλιά και επρόκειτο να αντικατασταθεί. Όμως, η Nissan χρειαζόταν ένα μοντέλο για να αντικαταστήσει το NV200, και συνηγόρησε υπέρ μιας ηλεκτρικής έκδοσης, της e-NV200, που συνεχίζει την καριέρα της.

Μια νέα, πολύ πιο σύγχρονη γενιά αυτού του ιαπωνικού κλώνου θα ακολουθήσει σύντομα. Και θα βασιστεί στο Kangoo ΙΙΙ που παρουσιάστηκε στο τέλος του 2020. Η παραγωγή του γαλλικού βαν θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Maubeuge την εφετινή άνοιξη, ενώ τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει το ιαπωνικό μοντέλο.

Nissan NV250
Το τωρινό Nissan NV250 κατασκευάζεται στη Maubeuge, δίπλα δίπλα au με το Renault Kangoo. Η προσεχής γενιά του ιαπωνικού βαν θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.


Το μελλοντικό Nissan NV250 θα διατίθεται τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε επιβατική έκδοση ΙΧ, όπως και το γαλλικό ομόλογό του. Θα έχει επίσης την επιλογή σε δύο μήκη για την έκδοση LCV, προσφέροντας ωφέλιμο όγκο φορτίου από 3,3 έως 4,9 m3.

Η πρόσβαση και η φόρτωση αντικειμένων μέσω της πλαϊνής πόρτας θα πρέπει δε, όπως και στο Kangoo Van, να διευκολύνεται με την απουσία κεντρικής κολόνας χάρη στο «Easy Slide Access» των επαγγελματικών εκδόσεων.

Renault Kangoo Van ZE
To Nissan NV250 II, στην επαγγελματική έκδοσή του, αναμένεται να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του Renault Kangoo Van, όπως τη συρόμενη πόρτα σε συνδυασμό με την απουσία μεσαίας κολόνας, που φαίνεται στη φωτογραφία.


Το Nissan NV250, το οποίο θα έχει επίσης και Γερμανό ξάδελφο στο πρόσωπο του Mercedes-Benz T-Class (το γνωστό μας Citan), θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να το επιλέξει με θερμικούς κινητήρες (1,3 TCe και 1,5 Blue dCi), καθώς και σε 100% ηλεκτρική έκδοση, με κινητήρες και μπαταρίες που προέρχονται από το Renault Zoé. Η ισχύς του τελευταίου θα είναι 110 ή 135 PS, με αυτονομία έως 300 km.

Nissan NV250
Το ταμπλό του σημερινού Nissan NV250 προέρχεται από το γερασμένο αντίστοιχο του Kangoo II.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το υφιστάμενο NV250 ΜΥ2019

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube