Έρχεται η νέα Mercedes-Benz T-Class

Έρχεται η νέα Mercedes-Benz T-Class

Η T-Class θα είναι η επιβατική έκδοση της νέας γενιάς Citan από τη Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα των Van της, με τη νέα T-Class που θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο μισό του 2022. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται παράλληλα με την επόμενη γενιά Citan, ως η επιβατική εκδοχή της. Τόσο η T-Class όσο και το Citan θα βασίζονται στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα μικρών βαν και θα παράγονται σε συνεργασία με τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η T-Class περιγράφεται ως ένα «μικρών διαστάσεων van για οικογένειες, λάτρεις της περιπέτειας και μεταφορά επιβατών», με τον Marcus Breitschwerdt, υπεύθυνο των Mercedes-Benz Vans να κάνει λόγο για ένα ελκυστικό και πρακτικό όχημα. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Daimler, Gorden Wagener, αποκάλυψε πως το μοντέλο θα ενσωματώνει την σχεδιαστική φιλοσοφία Sensual Purity και θα αποτελεί ένα «μείγμα ομορφιάς και χρηστικότητας». 

Όπως βλέπουμε από την εικόνα teaser, η T-Class θα έχει αμάξωμα δύο όγκων με τονισμένα φτερά, μεγάλο έμβλημα της Mercedes-Benz στη γρίλια, αεροδυναμικό παρμπρίζ και λιτές γραμμές στο προφίλ. Γνωρίζουμε επίσης ότι το μοντέλο θα έχει μεγάλους χώρους, δεν θα κάνει συμβιβασμούς σε θέματα άνεσης, θα έχει συρόμενες πλαϊνές πόρτες ενώ εκτός από τις συμβατικές πετρελαιοκίνητες και βενζινοκίνητες εκδόσεις θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Εκτός από τις οικογένειες και τους ανθρώπους με δραστήριο τρόπο ζωής, η Mercedes-Benz T-Class απευθύνεται και «στις επιχειρήσεις που ειδικεύονται στη μεταφορά επιβατών υψηλών απαιτήσεων σε μια ελκυστική σχέση τιμής-ποιότητας» - μια περιγραφή που περιλαμβάνει και τους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού. 

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube