Ανανεωμένο Mercedes-Benz Citan Tourer

Ανανεωμένο Mercedes-Benz Citan Tourer

Νέος πετρελαιοκινητήρας και μικρές αισθητικές επεμβάσεις στο βαν της Mercedes

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το ανανεωμένο Citan σε επαγγελματικές και επιβατικές εκδόσεις, το οποίο αποκτά το νέο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα OM 608 σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, μαζί με ένα νέο αισθητικό πακέτο.

Το Mercedes-Benz Citan βρίσκεται στην αγορά από το 2012 και βασίζεται στο πάτωμα του Renault Kangoo. Ο νέος κινητήρας OM 608 είναι προδιαγραφών Euro 6d-Temp και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος.

  • 108 CDI (80 PS και 21,4 kgm ροπής)
  • 109 CDI (95 PS και 23,5 kgm ροπής)
  • 111 CDI (116 PS και 26,5 kgm ροπής)

Χάρη στην τεχνολογία AdBlue στους καταλύτες, το ελαφρύτερο μπλοκ του κινητήρα, το ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο turbo μεταβλητής γεωμετρίας και το νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με πιο αραιή κλιμάκωση, η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 4.8-4.6 l/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 127-121 g/km.

Mercedes-Benz Citan Tourer

Εξωτερικά, το Citan απέκτησε το πακέτο RED Design Package που περιλαμβάνει κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία στον εμπρός προφυλακτήρα και τους καθρέπτες, γκρι λωρίδες κάτω από τις συρόμενες πόρτες και λεπτομέρειες από χρώμιο σε γρίλια και πίσω πόρτα.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιορίζονται στα κόκκινα δακτυλίδια των αεραγωγών και των ηχείων αλλά και τις κόκκινες ραφές στα καθίσματα. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή του πακέτου Chrome interior με τα αντίστοιχα μέρη από χρώμιο.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, το μοντέλο εξοπλίζεται με σύστημα ηλεκτρονικής ευστάθειας Adaptive ESP, Brake Assist, ενώ προαιρετικά διατίθενται και αισθητήρας βροχής και φωτός, έλεγχος πίεσης ελαστικών και κάμερα οπισθοπορίας με οθόνη στον καθρέφτη.

Οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες άμεσα για το επιβατικό Citan Tourer, ενώ θα περάσουν και στο επαγγελματικό Citan Panel Van από το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube