Επίσημο: Νέα Renault Kangoo και Express σε επαγγελματικές και επιβατικές εκδόσεις

Επίσημο: Νέα Renault Kangoo και Express σε επαγγελματικές και επιβατικές εκδόσεις

Δύο νέα βαν από τη Renault, τα Kangoo και Express, με σύγχρονη εμφάνιση και τεχνολογία.

Η Renault παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του Kangoo, μαζί με το πιο προσιτό Express τα οποία υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής φίρμας. Παράλληλα, η Renault ανακοίνωσε και τη διάθεσή του Kangoo σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή, τόσο σε επαγγελματική όσο και σε επιβατική έκδοση που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο Kangoo Z.E και θα συμπληρώσει την βενζινοκίνητη και πετρελαιοκίνητη γκάμα.

Σχεδιαστικά, το νέο Kangoo ωρίμασε, αποκτώντας πιο σοβαρή και premium εικόνα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Μπροστά έχουμε νέα φώτα LED που πλαισιώνουν τη μεγάλη γρίλια και μοντέρνες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα που ενσωματώνει και ποδιά σε στυλ αλουμινίου κάτω από την κεντρική εισαγωγή αέρα. Το προφίλ είναι πιο μυώδες με περισσότερες καμπύλες και τονισμένους ώμους, ενώ η γραμμή παραθύρων μοιάζει ενιαία χάρη στα μαύρα κολωνάκια.

Renault Kangoo

Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό με ταμπλό που θυμίζει τα επιβατικά μοντέλα της Renault.

Η οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Renault Easy Link, έχουμε τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ψηφιακό καθρέφτη Permanent Rear View mirror, ψηλά τοποθετημένο λεβιέ ταχυτήτων και κυλινδρικά χειριστήρια με ενσωματωμένες οθόνες για τον κλιματισμό ενώ το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Trailer Swing Assist, Brake Stability Control και AEBS Advanced Emergency Active Braking.

Kangoo Van

Όσον αφορά το επαγγελματικό Kangoo Van, η Renault εισάγει τις καινοτομίες Easy Side Access (μεγάλη συρόμενη πόρτα με μήκος ανοίγματος 1,416 mm) και Easy Inside Rack (ανακλινόμενο χώρισμα της καμπίνας) που διευκολύνουν την φόρτωση μεγάλων αντικειμένων και γενικότερα την πρόσβαση στο εσωτερικό. Το βαν θα είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, θα έχει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και ηλεκτρική έκδοση ενώ θα προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο. Ο χώρος φόρτωσης θα κυμαίνεται μεταξύ 3,3 και 3,9 m³ στην απλή έκδοση και από 4,2 μέχρι 4,9 m³ στην μακριά έκδοση.

Τα Kangoo και Kangoo Van θα παράγονται στο εργοστάσιο Maubeuge στη Γαλλία και θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.

Renault Express Van

Το Express είναι ένα παρόμοιων διαστάσεων βαν που απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν κάτι πιο προσιτό από το νέο Kangoo. Σχεδιαστικά μοιάζει αρκετά με Kangoo όμως έχει διαφορετικό αμάξωμα το οποίο αποκαλύπτει σε ένα βαθμό τη συγγένεια με το Dacia Dokker Van.

Όπως αναφέρει η Renault απεύθυνεται σε νεαρούς επιχειρηματίες, τεχνίτες και εμπόρους καθώς προσφέρει καλή σχέση τιμής-αξίας. Στην επιβατική βερσιόν έχει 5 θέσεις ενώ το επαγγελματικό Express Van προσφέρει χώρο φόρτωσης 3,3 με 3,7 m³ και έχει επιπλέον 48 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα. Παράλληλα και το Express Van ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Easy Link της Renault και εξοπλίζεται με συστήματα υποβοήθησης όπως τα Rear-View Assist, Blind Spot Warning, Front & Rear Park Assist και Wide View Mirror.

Το Express θα παράγεται στο εργοστάσιο της Renault στο Tangier (Μαρόκο). Η επιβατική του έκδοση θα διατεθεί μόνο εκτός Ευρώπης, αλλά η επαγγελματική θα πωλείται και στη Γηραιά Ήπειρο.

Η εμπορική διάθεση των Kangoo και Express αναμένεται να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube