Η Porsche Taycan αποκτά αμάξωμα Sport Turismo και έκδοση GTS

Η Porsche Taycan αποκτά αμάξωμα Sport Turismo και έκδοση GTS

H Porsche παρουσίασε την έκδοση GTS της Taycan και ένα νέο αμάξωμα με την ονομασία Sport Turismo.

H Porsche μεγαλώνει την οικογένεια της Taycan. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας θα διατίθεται πλέον σε τρία διαφορετικά ήδη αμαξώματος, το κλασικό 4θυρο Sport Saloon, το Cross Turismo και το νέο Sport Turismo. Παράλληλα, πρόσθεσε στη γκάμα και την έκδοση GTS.

Όπως είθισται, η έκδοση GTS γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στην Τurbo και στην 4S. H Porsche για να διαφοροποιήσει στιλιστικά την Τaycan GTS από την υπόλοιπη γκάμα δεν περιορίστηκε μόνο στα λογότυπα GTS που κοσμούν εξωτερικά το μοντέλο. Tο εμπρός μέρος φέρει την σχεδίαση του πακέτου SportDesign από το οποίο έχει κληρονομήσει τις μαύρες φούστες και τα μαύρο περίγραμμα των παραθύρων.

Porsche Taycan GTS

Η Taycan GTS χρησιμοποιεί τις ζάντες Aero Design 20” από την Turbo S αλλά αυτή τη φορά με ένα μοναδικό μαύρο σατέν φινίρισμα.

Όσον αφορά την ιπποδύναμη, όπως αναμενόταν η GTS βρίσκεται ανάμεσα στις εκδόσεις 4S και Turbο της Taycan. Συγκεκριμένα η GTS έχει μέγιστη ισχύ 598 PS από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, τα οποία εκτοξεύουν την GTS από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,5''.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 93,4 kWh. Με μέγιστη φόρτιση 270 kW η Taycan GTS μπορεί να πληρώσει την μπαταρία της από ποσοστό 5% σε 80% σε μόλις 22,5 λεπτά.

Porsche Taycan GTS

Η GTS επίσης δανείζεται το σύστημα αερανάρτησης της Τaycan Turbo με τις απαραίτητες όμως τροποποιήσεις. Το έργο της ακινητοποίησης έχουν αναλάβει 6πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 390 mm και 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 358 mm πίσω. Προαιρετικά θα διατίθεται και με κεραμικά φρένα.

Η Porsche Taycan απέκτησε όμως και τρίτο είδος αμαξώματος με την ονομασία Sport Turismo. Ουσιαστικά, η Τaycan Sport Turismo είναι μια παραλλαγή της έκδοσης Cross Turismo χωρίς την υπερυψωμένη ανάρτηση και τις εκτός δρόμου στιλιστικές επεμβάσεις. 

Στα καλούδια της Τaycan Sport Turismo περιλαμβάνεται και μια πανοραμική οροφή που δίνει στους επιβαίνοντες την δυνατότητα ελέγχου του ποσοστού φωτός που την διαχέει. Η οροφή αυτή θα διατεθεί και στα υπόλοιπα ήδη αμαξώματος της Taycan.

Porsche Taycan Sport Turismo GTS

Tέλος, η Taycan Sport Turismo μπορεί να εξοπλιστεί και με ράγες οροφής τονίζοντας έτσι τον στέισον χαρακτήρα της. 

Οι εκδόσεις GTS σε αμάξωμα Sport Saloon και Sport Τurismο είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία με τις πρώτες να φτάνουν στα χέρια των αγοραστών τους το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube