Νέο Kia ProCeed: Αποκάλυψη στις 13 Σεπτεμβρίου

Νέο Kia ProCeed: Αποκάλυψη στις 13 Σεπτεμβρίου

Η έκδοση shooting brake του πρόσφατου Ceed θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα πριν από το δημόσιο ντεμπούτο της σε μέταλλο στο παρισινό Mondial de l’Automobile.

Η Kia επιβεβαίωσε ότι το νεότερο μέλος της γκάμας του Ceed, το φάνσι στέισον ProCeed θα αποκαλυφθεί στις 13 του επόμενου μήνα, με προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου, τον Οκτώβριο.

Με ένα σκίτσο-teaser ως μόνη εικόνα προς το παρόν, το νέο Kia ProCeed θα αποτελεί την 5πορτη έκδοση shooting brake του νέου Ceed -στην Ελλάδα από τον προσεχή Οκτώβριο. Μια εμπορική εικόνα που κάθεται λίγο πιο μακριά από το κλασικό στέισον Ceed Sportswagon, προκειμένου να πλασαριστεί ως πιο στιλάτο αυτοκίνητο. Και μάλιστα, θα διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Με βάση το πρωτότυπο ProCeed που είδαμε στην περυσινή IAA, στη Φρανκφούρτη, επιβεβαιώνεται τώρα ότι νέο κορεατικό shooting brake θα ονομάζεται όπως και το πρωτότυπο. Να θυμίσουμε ότι το όνομα «pro_ceed» χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τη hot έκδοση του προηγούμενου 3θυρου cee’d.

Το νέο ProCeed θα ξεκινήσει την καριέρα του με ένα μοντέλο επιδόσεων GT -πιθανόν με μια ενισχυμένη εκδοχή του 1.600άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο της γκάμας με 200 άλογα. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Kia υποστήριζαν στο παρελθόν ότι τα εκρηκτικά μοντέλα GT της εταιρείας δεν θα είναι τόσο επικεντρωμένα στις επιδόσεις όσο τα Hyundai Ν.

Η υπόλοιπη γκάμα του νέου ProCeed θα απαρτίζεται από τους στάνταρ βενζινοκινητήρες και ντίζελ του Ceed, καλύπτοντας τους αγοραστές που ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόστος χρήσης. Αυτό σημαίνει μια ανανεωμένη έκδοση του μοτέρ ενός λίτρου της Kia που αποδίδει 120 ίππους, μαζί με το νέο βενζινοκινητήρα 1.4 των 140 PS και έναν πιο βασικό 1.400άρη με 100 άλογα.

Το 2019, η γκάμα του Ceed αναμένεται να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, περιλαμβάνοντας και ένα SUV που θα έρθει να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Stonic και στο Sportage.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube