Νέο Jeep Wrangler High Tide, αλλά όχι για την Ευρώπη

Νέο Jeep Wrangler High Tide, αλλά όχι για την Ευρώπη

Στην Ευρώπη το Jeep Wrangler εισάγεται μόνο στην επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση 2.0 4xe με τη μακριά καρότσα που ξεκινά από τις €87 χιλιάδες. Αλλά στις ΗΠΑ, το διάσημο 4x4 πουλιέται με ακόμη πιο εντυπωσιακό περιτύλιγμα.

Τα Jeep Wrangler High Tide και Jeep Wrangler Jeep Beach αποτελούν τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην γκάμα του μοντέλου

Το Jeep Wrangler είναι ένα ακόμη μοντέλο του Αμερικανού κατασκευαστή που θα βρείτε στον κατάλογο του Έλληνα εισαγωγέα. Το διάσημο αμερικανικό 4x4 δεν υπάρχει πλέον σε κοντό πλαίσιο στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ υπάρχει μόνο μία έκδοση συστήματος κίνησης, PHEV με δίλιτρο θερμικό κινητήρα.

Το Jeep Wrangler High Tide βασίζεται στο μοντέλο Sport S και φορά μοτέρ Pentastar V6 3,6 lt με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Μοντέλο που ξεκινά από τις €86.977 στην έκδοση εξοπλισμού Sahara και από τις €88.977 για τη Rubicon. Τιμή που φαντάζει αστρονομική αν σκεφτεί κάποιος πως ένα ντίζελ Jeep Wrangler 2.2 με 200 άλογα το 2019 στοίχιζε «μόλις» €42.690. Και σήμερα ένα τέτοιο μοντέλο δεν το βρίσκεις μεταχειρισμένο κάτω από 60 χιλιάρικα!

Jeep Wrangler High Tide
Εν τω μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Jeep Wrangler διατηρεί την ευρεία επιλογή εκδόσεων του παρελθόντος, με το κοντό και το μακρύ πλαίσιο. Και μιας και μιλάμε για το Αμέρικα, υπάρχει στον κατάλογο ακόμη και ένας V8 στην high-end έκδοση του Jeep Wrangler, τη Rubicon 392 με τιμή $82.500. 

Διαμόρφωσε το Jeep Wrangler 4xe στον configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας, εδώ

Με την γκάμα βέβαια να ξεκινά από πολύ χαμηλότερα, από τις $31.200 στην έκδοση Sport με το κοντό σασί και με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V6 των 285 ίππων. Σημειώστε ότι σε αυτή την τιμή, το Jeep Wrangler εξακολουθεί να διαθέτει συνδεσιμότητα Apple Carplay/Android Auto, αναλογικό κλιματισμό και κατ’ επιλογή κίνηση και στον εμπρός άξονα, και κοντό κιβώτιο.

Jeep Wrangler High Tide

Η Jeep USA μάλιστα, μόλις λανσάρισε μια νέα ειδική σειρά του Jeep Wrangler, τη High Tide. Έκδοση που διατίθεται μόνο με το μακρύ πλαίσιο και έρχεται στάνταρ με το Xtreme Recon Package που αυξάνει το ύψος της ανάρτησης κατά 1,5 ίντσες (3,8 cm). 

To High Tide φορά ζάντες 17 ιντσών με λάστιχα «βαριάς έλασης» διαμέτρου 35 ιντσών (88,9 cm), επωφελείται δε από στοιχεία και αξεσουάρ της Mopar. Αυτή η σπέσιαλ ειδική έκδοση που κοστίζει $53.335 δεν υστερεί διόλου σε στιλ. Μια νιόφερτη βερσιόν του Jeep Wrangler που ετοιμάστηκε για να αντιμετωπιστεί το νέο Ford Bronco, το νέο αστέρι της αμερικανικής αγοράς 4x4.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube