To νέο Honda Civic Type R ετοιμάζεται να κατακτήσει το Nürburgring [video]

To νέο Honda Civic Type R ετοιμάζεται να κατακτήσει το Nürburgring [video]

H Ηonda δημοσίευσε ένα teaser video του νέου Honda Civic Type R να γυρνάει στο Nürburgring, φουντώνοντας τις φήμες ότι θα κυνηγήσει ένα νέο ρεκόρ γύρου.

Honda Civic Type R

Εδώ και αρκετούς μήνες η ιαπωνική εταιρεία έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τις δοκιμές του νέου εκρηκτικού της χάτσμπακ, του Hοnda CivicType R 6ης γενιάς. Με το ιαπωνικό χάτσμπακ να έχει ήδη σημειώσει τον ταχύτερο γύρο για προσθιοκίνητα στην πίστα της Suzuka, η Honda δημοσίευσε ένα βίντεο όπου το νέο Honda Civic Type R γυρνάει στο Nürburgring, φουντώνοντας έτσι τις φήμες ότι βρίσκεται εκεί για να σημειώσει νέο ρεκόρ γύρου στην φημισμένη πίστα.

Είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος της εξέλιξης του νέου Type R έλαβε μέρος στη Πράσινη Κόλαση. Θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο πιάστηκε από το φακό να γράφει αρκετά χιλιόμετρα στο Nürburgring.

Σε αυτή την πίστα, το Type-R προηγούμενης γενιάς κατείχε για αρκετό καιρό τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου με χρόνο 7’43”80. Έναν τίτλο που απώλεσε από το ειδικής έκδοσης Renault Megane R.S. Trophy-R τον Απρίλιο του 2019.

Honda Civic Type R

Όλα δείχνουν ότι η Honda θέλει να κατακτήσει και πάλι το ρεκόρ ταχύτερου γύρου του Nürburgring, κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθεί λίγο πριν το ντεμπούτο του μοντέλου προς τα τέλη του μήνα.

Αυτά που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι πως η έκτη γενιά του Type-R, με κωδική ονομασία FL, θα εφοδιάζεται με τον ίδιο δίλιτρο κινητήρα V-TEC Turbo του προηγούμενου FK8, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση έναντι των 320 PS. Επιπλέον, θα βασίζεται σε ένα νέο, πιο στιβαρό πλαίσιο, με ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο. Στοιχεία που αναμένεται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube