Το νέο Honda Civic Type R ξεκινά την καριέρα του με ρεκόρ στη Suzuka [video]

Το νέο Honda Civic Type R ξεκινά την καριέρα του με ρεκόρ στη Suzuka [video]

Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα, το νέο Honda Civic Type R καταθέτει τα διαπιστευτήριά του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην πίστα της Suzuka στην κατηγορία των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων!

Πριν από περίπου δυο μήνες, η Honda είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη του νέου Civic Type-R στη διάσημη πίστα της Suzuka. Είχαμε σημειώσει τότε πως η επίσκεψη της ιαπωνικής εταιρείας δεν ήταν τυχαία και πως πέρα από τις δοκιμές εξέλιξη του νέου hot hatch, πιθανότατα γύρευε και κάποιο νέο ρεκόρ.

Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει, καθώς η Honda ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο Civic Type-R είναι ο κάτοχος του νέου ταχύτερου γύρου για προσθιοκίνητα στην πίστα της Suzuka! Πιο συγκεκριμένα, το νέο Type R, φορώντας την απαραίτητη στολή παραλλαγής μιας και δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα επίσημα, γύρισε την ιαπωνική πίστα σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο. To οποίο σημειώνουμε ότι είχε σημειώσει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην ελαφρωμένη έκδοσή του, Limited Edition. 

Με χρόνο 2’ 23” 120, το επερχόμενο Honda Civic Type R ήταν 873 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερο από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ. Δηλαδή, την απόλυτη έκδοση του απελθόντος Honda Civic Type R, την GT Limited Edition.

Ο χρόνος που σημείωσε το νέο Civic Type-R ήταν 2' 23" 120. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του γύρου το νέο ιαπωνικό hot hatch έστειλε τη βελόνα του ταχυμέτρου του μέχρι τα 231 km/h.

Honda Civic Type R Suzuka

Δυστυχώς, η ανακοίνωση του ρεκόρ δεν συνοδεύεται από νεότερες πληροφορίες για τη νέα γενιά του καυτού χάτσμπακ. Η Honda παραμένει φειδωλή και απ’ ότι φαίνεται θα διατηρήσει κρυφά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μέχρι την επίσημη παρουσίασή του τους προσεχείς μήνες.

Αυτά που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι πως η 6η γενιά του Type-R, με κωδική ονομασία FL, εφοδιάζεται με τον ίδιο δίλιτρο V-TEC Turbo κινητήρα του προηγούμενου FK8, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση έναντι των 320 PS. Καθώς και ότι βασίζεται σε ένα νέο πιο στιβαρό πλαίσιο, με ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο. Στοιχεία που όπως δείχνει και το ρεκόρ στη Suzuka αναμένεται να έχουν βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά του απερχόμενου μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube