Νέο Ford Focus ST wagon

Νέο Ford Focus ST wagon

Οι πρώτες φωτογραφίες του μικρομεσαίου station wagon που συνδυάζει σπορ χαρακτήρα με πρακτικό χώρο αποσκευών.

Η Ford παρουσίασε το νέο Focus ST τον Φεβρουάριο και σήμερα δημοσιεύθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της πιο πρακτικής του έκδοσης - Focus ST wagon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στις εκθέσεις το νέο Ford Focus ST

Ford Focus ST wagon

Όπως και το πεντάθυρο Focus ST, έτσι και το wagon προσφέρει επιλογή από δύο κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο 2.3 EcoBoost αποδίδει 280 PS και 420 Nm ροπής και ο 2.0 EcoBlue αποδίδει 190 PS και 400 Nm ροπής. Τα μοτέρ συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ για τον βενζινοκινητήρα υπάρχει η επιλογή και του αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς με ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

H Ford δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του μοντέλου που αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο αργό από την πεντάθυρη έκδοση λόγω του επιπλέον όγκου στο πίσω μέρος.

Το "καυτό" station wagon της Ford ξεχωρίζει αισθητικά χάρη στον πιο επιθετικό προφυλακτήρα, τις σκουρόχρωμες ζάντες 18", την αεροτομή και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης στον μακρύ πίσω πρόβολο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κομψό για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ford Focus ST Wagon

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μακριάς έκδοσης του Focus είναι φυσικά ο χώρος αποσκευών που ξεκινά από τα 575 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1620 λίτρα με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων, καλύπτοντας άνετα τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας.

Η εμπορική πορεία του Focus ST wagon στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το καλοκαίρι με τιμές που ξεκινούν από €42.576 για το βενζινοκίνητο και από €36.025 για το πετρελαιοκίνητο. Ανταγωνιστές του μοντέλου στην κατηγορία των μικρομεσαίων station wagon επιδόσεων είναι τα Seat Leon Cupra ST και Skoda Octavia RS Estate.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube