Νέο FIAT Doblo στην Τουρκία; «Γιοκ» από Stellantis

Νέο FIAT Doblo στην Τουρκία; «Γιοκ» από Stellantis

Ο Όμιλος Stellantis μεταφέρει την παραγωγή του νέου FIAT Doblo από την Tofas JV στην Τουρκία στο εργοστάσιο του Vigo την Ισπανία.

FIAT e-Doblo

Η νέα γενιά του βαν FIAT Doblo βασίζεται σε μια πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γκρουπ στο Vigo της Ισπανίας, αντί για το σημερινό εργοστάσιό του στην Τουρκία, δήλωσε η FIAT.

Το νέο Doblo θυμίσουμε ότι μοιράζεται τη βάση του με τα Citroën Berlingo, Opel/Vauxhall Combo και Peugeot Partner/Rifter. Ο Όμιλος Stellantis κατασκευάζει επίσης μια έκδοση με το σήμα της Toyota, το Proace City.

Όπως και τα ξαδέρφια του, οι επαγγελματικές εκδόσεις του FIAT Doblo θα διατίθενται σε εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης και πλήρως ηλεκτρικές, αλλά η επιβατική έκδοσή του θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

FIAT Doblo

Όσον αφορά τους θερμικούς κινητήρες, θα διατίθενται δύο εκδόσεις ντίζελ, με κινητήρα 1,5 λίτρων και 100 ή 130 ίππους και ένας 1.200άρης βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων και 110 ίππων.

Η ηλεκτρική έκδοση που ονομάζεται e-Doblo, φορά ηλεκτρικό κινητήρα 136 PS και μπαταρία 50 kWh που παρέχει περισσότερα από 280 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο WLTP.

Το FΙΑΤ Doblo είναι το τρίτο ηλεκτρικό βαν που διατίθεται από τη FIAT Professional, μετά το μεγάλο βαν Ducato και το μεσαίο Scudo.

Οι Citroën, Peugeot και Opel/Vauxhall προσφέρουν επίσης 100% ηλεκτρικά βαν και στις τρεις κύριες κατηγορίες.

Το τελευταίο βαν της FIAT πριν από τη σύγχρονη και εξειδικευμένη γκάμα της ήταν το Fiorino, ένα μικρότερο μοντέλο από το Doblo, βασισμένο στο FIAT 127, που κατασκευαζόταν επίσης στο εργοστάσιο της Tofas.

Η ανακοίνωση ότι το νέο FIAT Doblo θα κατασκευάζεται στην Ισπανία εγείρει ερωτηματικά για το μέλλον της κοινοπραξίας Tofas, η οποία δημιουργήθηκε ως συνεργασία μεταξύ του τουρκικού ομίλου Koc και της FIAT Chrysler Automobiles και τώρα μέρος του Ομίλου Stellantis.

FIAT Doblo

Η Tofas είχε πει προ καιρού ότι η παραγωγή του ελαφρού επαγγελματικού Doblo θα συνεχιζόταν στο εργοστάσιό της μέχρι το τέλος του 2022. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα δήλωσε ότι συνεχίζονται οι αξιολογήσεις για την παράταση της τρέχουσας έκδοσης Doblo μέχρι το τέλος του 2023 για μη ευρωπαϊκές αγορές, περιλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Να σημειώσουμε ότι μια έκδοση του Doblo πωλείται στη Βόρεια Αμερική ως Ram ProMaster City.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube