Citroën ë-Berlingo: Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του επιβατικού βαν

Citroën ë-Berlingo: Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του επιβατικού βαν

Το Citroën ë-Berlingo συνδυάζει ευρυχωρία, πρακτικότητα και μηδενικούς ρύπους.

Λίγες μέρες μετά από το συγγενικό Peugeot e-Rifter, η Citroën παρουσίασε και το δικό της ηλεκτρικό MPV, το ë-Berlingo, 

Κίνηση στο μοντέλο δίνει το γνωστό σύστημα ηλεκτροκίνησης του PSA Group. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει έως 136 PS και 260 Nm (ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης), ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh χαρίζει αυτονομία 280 km (WLTP). Η φόρτιση διαρκεί 7,5 ώρες με τον στάνταρ φορτιστή 7,4 kW σε Wallbox, ή 5 ώρες στα 22 kW. Για όσους έχουν πρόσβαση σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% της ενέργειάς της σε 30 λεπτά. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 135 km/h.

Όπως και το αδελφό μοντέλο της Peugeot, έτσι και το Citroën ë-Berlingo διατίθεται σε δύο μεγέθη αμαξώματος Medium (4,4 m) και XL (4,75 m), με την μακρύτερη έκδοση να προσφέρεται και ως επταθέσιο. Σχεδιαστικά, το ηλεκτρικό Berlingo ξεχωρίζει από την διαφορετική κεντρική εισαγωγή αέρα με το μπλε έμβλημα ë και τις ασορτί πινελιές που βρίσκουμε χαμηλά στον προφυλακτήρα και στα airbumps. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο σημείο που τα υπόλοιπα Berlingo έχουν την τάπα βενζίνης/πετρελαίου.

Citroen

Στο εσωτερικό, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, το τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει οθόνη αφής 8" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10" και έγχρωμο head-up display. Από τον επιλογέα e-Toggle, ο οδηγός επιλέγει Drive, Neutral, Park, Reverse, έχει πρόσβαση στα προγράμματα οδήγησης - Eco με 60 kW/180 Nm, Normal με 80 kW/210 Nm και Power με 100 kW/260 Nm - καθώς και στις ρυθμίσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Το μοντέλο εξοπλίζεται επίσης με το πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης.

Σε πενταθέσια διάταξη, ο χώρος αποσκευών είναι 775 lt στο Medium και 1.050 lt στο XL όπου φτάνει έως και τα 2.126 lt με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Συνολικά υπάρχουν 26 αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένου και του προαιρετικού Modutop στην οροφή.

Το Citroën ë-Berlingo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube