Νέο Citroën E-Berlingo Multispace [video]

Νέο Citroën E-Berlingo Multispace [video]

Παρουσιάστηκε η ηλεκτρική έκδοση του επιβατικού Berlingo.

H Citroën παρουσίασε το νέο E-Berlingo, την ηλεκτρική έκδοση του επιβατικού μικρού βαν με αυτονομία 170 km.

Χρησιμοποιεί τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα με την επαγγελματική έκδοση του ηλεκτρικού Berlingo, που αποδίδει 67 ίππους και 20,4 kgm ροπή.

Τα δύο πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου που διαθέτει είναι 22,5 kWh και βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα υποπλαίσιο γύρω από τον πίσω άξονα, ευνοώντας έτσι το κέντρο βάρους του μοντέλου και την χωροταξία της καμπίνας.

Οι μπαταρίες του E-Berlingo μπορούν να φορτιστούν σε ταχυφορτιστή, με το 50% να γεμίζει σε 15 λεπτά και το 80% σε 30. Σε αντίθετη περίπτωση, χρησιμοποιώντας δηλαδή κανονική πρίζα, το νέο ηλεκτρικό επιβατικό βαν χρειάζεται από 8 έως 10 ώρες. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων, για μικρές δόσεις φόρτισης κατά την κίνηση.

Κατά τα άλλα, το E-Berlingo δεν διαφέρει από τις άλλες επιβατικές εκδόσεις του μοντέλου, διαθέτοντας δύο συρόμενες πόρτες, θέσεις για πέντε και πίσω πόρτα με ανοιγόμενο παράθυρο. Ο χώρος αποσκευών είναι 675 lt με κανονική διάταξη στην καμπίνα, ενώ σε περίπτωση αναδίπλωσης των καθισμάτων η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 3.000 lt.

Τέλος, ο εξοπλισμός της έκδοσης είναι γενναιόδωρος και διαθέτει μεταξύ άλλων αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με αυξημένη συνδεσιμότητα και έγχρωμη οθόνη αφής 7”.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube