Νέο Audi RS Q3 @ Nürburgring [video]

Νέο Audi RS Q3 @ Nürburgring [video]

Καθ’ υπέρβαση της σύμβασης του VW Group για μέχρι δίλιτρο μοτέρ στα SUV επιδόσεων, το νέο RS Q3 θα παραμείνει με 2,5λιτρο μοτέρ που ακούγεται στο video σφόδρα σπορ.

Το Audi RS Q3 βρίσκεται σχεδόν έξι χρόνια στην αγορά, πάντα εφοδιασμένο με 2,5λιτρο μοτέρ TFSI. Από το ’13 μέχρι σήμερα όμως πολύ νερό κύλισε στο αυλάκι όσον αφορά την ισχύ του. Το 2013 λοιπόν ξεκίνησε με μόλις… 310 άλογα για να ανέβει το 2015 στα 340 (βλ. Test drive] και ένα χρόνο αργότερα στα 367.

Παρά τις συνεχείς αναβαθμίσεις, το αυτοκίνητο δεν έδρεψε τους εμπορικούς καρπούς που θα ήθελε το Ingolstadt που θεωρεί ότι η λύση χρειάζεται να είναι ακόμη περισσότερα άλογα. Έτσι, το Audi RS Q3 δεύτερης γενιάς θα διατηρήσει το ίδιο 5κύλινδρο μοτέρ με τη 2,5λιτρη χωρητικότητα που θα αποδίδει σύμφωνα με τις φήμες 400 PS –υπάρχουν και φήμες που πλειοδοτούν με 420 άλογα. 

Audi RS Q3

Πέρα όμως από την ισχύ, εκείνο που φαίνεται επίσης να αλλάζει είναι η εξάτμιση που έχει πλέον δύο καζανάκια, ένα για κάθε πλευρά -το παλιό RS Q3 είχε μόνο ένα από  τα αριστερά. 

Audi RS Q3

Ο αυτοκινητικός YouTuber Mike κατέγραψε με την κάμερά του για μπόλικο χρόνο ένα καμουφλαρισμένο RS Q3 να γυρίζει στην Πράσινη Κόλαση. Το video απαθανάτισε το αυτοκίνητο σχεδόν από κάθε δυνατή γωνία, έτσι έχουμε σχετικά ασφαλείς παρατηρήσεις για το επερχόμενο RS Q3: Πιο φαρδιά μετατρόχια, πιο ογκώδεις προφυλακτήρες και μια γενικότερη ισχυρή σπορ αύρα. 

Και το νέο RS Q3, όπως και το στάνταρ αδέλφι του, το Q3 θα υποστηρίζεται από τη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB. Και προφανώς θα κάνει χρήση (έξτρα;) ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, ενώ κατά τα ειωθότα θα είναι φορτωμένο με λογής αεροδυναμικά βοηθήματα και ενισχυμένα φρένα. Παρά όμως την εργοστασιακή σπορ φροντίδα, τόσο το μεγάλο μοτέρ όσο και η καροσερί του θα αποτελέσει πεδίο δόξης λαμπρό για τους βελτιωτές. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν λανσαριστεί θα αποτελεί ένα από τα κορυφαία και πιο γρήγορα κόμπακτ SUV. Βέβαια, με το αναμενόμενο υψηλότατο τίμημα των Audi RS του μεγέθους του, όπως το TT RS (αναμένεται η τιμή του fl στην Ελλάδα) και το RS3 που κοστίζει στη χώρα μας 70 χιλιάρικα -βλ. test drive στην πίστα των Σερρών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube