Νέα Seat Leon ST, TGI και Ecomotive στη Φρανκφούρτη [video]

Νέα Seat Leon ST, TGI και Ecomotive στη Φρανκφούρτη [video]

To νέο Leon ST 2014 που ντεμπουτάρισε στη Φρανκφούρτη, έρχεται να δώσει την απάντηση της Seat στις μεγάλες μεταφορικές ανάγκες με κόμπακτ αυτοκίνητο.

Το νέο Seat Leon ST 2014 αντιπροσωπεύει την εναλλακτική λύση απέναντι στο VW Golf Variant και στο Octavia Combi, καθώς το πορτμπαγκάζ του πιάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 587 lt σε χωρητικότητα, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα φτάνει τα 1.470 lt.

Το νέο Leon ST πατά ακριβώς στην ίδια πλατφόρμα (MQB) με το 5θυρο συνονόματό του, αλλά έχει 27 πόντους μεγαλύτερο πρόβολο πίσω, που μεταφράζεται και σε 45 kg παραπάνω μέταλλο.

Η γκάμα των μοτέρ που διαθέτει το Leon ST είναι αντίστοιχα μεγάλη με αυτή του χάτσμαπκ: 1.2 TSI με 105 PS, 1.4 TSI με 122 PS και 1.8 TSI με 180 PS, όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες. Η επιλογή σε ντίζελ περιλαμβάνει ένα 1.600άρη TDI με 105 PS και έναν δίλιτρο TDI, είτε με 150 είτε με 184 PS. Αναλογα με το μοτέρ έρχεται και το συνταίριασμα του σασμάν, με κιβώτια που περιλαμβάνουν χειροκίνητο 5άρι ή 6άρι και διπλόδισκο DSG6 ή DSG7. Φυσικά υπάρχει και η κορυφαία έκδοση FR, σε βενζίνη ή  πετρέλαιο, με επίδοση και για τα δύο καύσιμα στο 0-100 km.h σε 7,8”.



Το νέο Seat Leon ST 2014 θα διατίθεται με φουλ εμπρός και πίσω φανάρια LED (έξτρα), πακέτο με φώτα ημέρας LED. Τα μοντέλα FR με το έξτρα Dynamic Pack θα διατίθενται με την τελευταία γενιά της ρυθμιζόμενης ανάρτησης DCC, με τρεις οδηγικές ρυθμίσεις, καθώς και με τιμόνι μεταβλητής υποβοήθησης.

Η Seat προσφέρει ακόμη προαιρετικά το προσαρμοζόμενο cruise control ACC, καθώς και διάφορα συστήματα βοήθειας του οδηγού, όπως ανιχνευτή υπνηλίας, προειδοποίηση κινδύνου στην τυφλή γωνία, σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε μικρές ταχύτητες.



Στον σταντ της Seat στη Φρανκφούρτη το παρών δίνουν και δύο φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις του Leon, το TGI και το Ecomotive. Το Leon TGI είναι ένα μοντέλο bi-fuel που μπορεί να καίει είτε βενζίνη είτε φυσικό αέριο (CNG). Tο μοτέρ του είναι ένα 1.400άρι τούρμπο με 110 PS που όταν τροφοδοτείται με CNG καταναλώνει 3,5 kg/100 km με τις εκπομπές CO2 να είναι 95 g/km. Η αυτονομία του Leon TGI είναι φτάνει το 400 km συν την αυτονομία που δίνει το ρεζερβουάρ της βενζίνης 600-900 km ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης.

Όσο για το Leon Ecomotive κινείται από έναν 1.600άρη TDI με 110 PS με την κατανάλωσή να είναι 3,2 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 85 g/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube