Μπορείς να κάνεις ντριφτ με μια Rolls-Royce Black Badge Cullinan; [video]

Μπορείς να κάνεις ντριφτ με μια Rolls-Royce Black Badge Cullinan; [video]

Το υπερπολυτελές SUV προσπαθεί να ανοίξει την τροχιά του στην πιο σπορ έκδοση των 600 PS.

Πόσοι από εσάς έχετε αναρωτηθεί αν η Rolls-Royce Black Badge Cullinan μπορεί να ντριφτάρει; Το βρετανικό Autocar θέλησε να μας λύσει μια και καλή αυτή την απορία, θέτοντας το βρετανικό υπερπολυτελές SUV σε μια δοκιμασία πολύ έξω από το χαρακτήρα του. Αυτή μάλλον είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που μια Cullinan οδηγείται με αυτό τον τρόπο καθώς δε νομίζουμε πως κάποιος ιδιοκτήτης θα έχει τη διάθεση (και το κουράγιο) να πάει κόντρα στους νόμους της φύσης.

Να θυμίσουμε πως η Black Badge Cullinan είναι η πιο σπορ έκδοση του μοντέλου με τον twin-turbo V12 6,75 λίτρων να αποδίδει 600 PS και 900 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF. Εκτός από τις επεμβάσεις σε μοτέρ, κιβώτιο και φρένα, η έκδοση Black Badge έχει και διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης για πιο δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο, χωρίς όμως να θυσιάζεται η ποιότητα κύλισης "μαγικού χαλιού" που χαρακτηρίζει κάθε μοντέλο της Rolls-Royce. Μένει να δούμε λοιπόν και στην πράξη, αν η πανάκριβη Rolls-Royce των €350.000+.επιτρέπει στον οδηγό να "παίξει" με την ουρά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Rolls-Royce Black Badge Cullinan [video]

Δεν θέλουμε να προδώσουμε το αποτέλεσμα του βίντεο, όμως ακόμα και με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα στη θέση off, το SUV των 2.753 kg δεν αφήνει ούτε υποψία πλαγιολίσθησης στη βρεγμένη άσφαλτο του επαρχιακού δικτύου της Μ.Βρετανίας. Έτσι, ο συντάκτης του Autocar, Matt Prior, αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε ένα γλιστερό άνοιγμα το οποίο ήταν και η τελευταία του ελπίδα για ανάποδο τιμόνι...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube