Η Rolls-Royce αλλάζει το Spirit of Ecstasy μετά από 111 χρόνια

Η Rolls-Royce αλλάζει το Spirit of Ecstasy μετά από 111 χρόνια

Το περίφημο αγαλματάκι του Charles Sykes προσαρμόζεται στις επιταγές της ηλεκτρικής εποχής της Rolls-Royce. 

Ήταν αρχές του προηγούμενου αιώνα όταν ο γλύπτης Charles Sykes σχεδίασε ένα μικρό αγαλματάκι, μια γυναικεία μορφή που θα γινόταν το σύμβολο της πιο πολυτελούς μάρκας αυτοκινήτων. Το Spirit of Ecstasy είναι εδώ και 111 χρόνια συνώνυμο της Rolls-Royce.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Rolls-Royce Spectre: H πρώτη ηλεκτρική RR [video]

Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει και αυτό για να σηματοδοτήσει το πέρασμα της μάρκας στην ηλεκτροκίνητη εποχή. 
Στη νέα του μορφή το Spirit of Ecstasy θα κοσμήσει το καπό της Spectre που θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας και θα παρουσιαστεί το 2023, αλλά και όλων των μοντέλων που θα ακολουθήσουν με τα ήδη κυκλοφορούντα να κρατούν την παλαιά του μορφή.

Στην αρχική του μορφή το Spirit of Ecstasy στεκόταν με τα πόδια ενωμένα, ίσια και γέρνοντας στη μέση. Τώρα, έχει μετουσιωθεί σε μια «θεά της ταχύτητας», το ένα πόδι μπροστά και το σώμα πιο χαμηλά. Επιπλέον είναι κατά 17 χιλιοστά χαμηλότερο από το υπάρχον με τα ρούχα της φιγούρας που ανεμίζουν προς τα πίσω να έχουν ξανασχεδιαστεί ώστε να τονίζουν την αίσθηση της ταχύτητας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rolls-Royce: Ηλεκτρικοί οι αντικαταστάτες των Cullinan, Ghost και Phantom

Όπως και να έχει, και στο καινούργιο Spirit of Ecstasy θα διατηρηθεί η μοναδικότητα που είχε και το παλιό καθώς κανένα αγαλματάκι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Και αυτό διότι η αρχική χύτευση γίνεται σε μια φόρμα (πρόπλασμα) από κερί, αλλά τα τελικό φινίρισμα γίνεται στο χέρι απο εξειδικευμένους τεχνίτες και κάπως έτσι πάντα θα υπάρχουν απειροελάχιστες διαφορές στο αποτέλεσμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube