Nέα Porsche Vision 357 Speedster

Nέα Porsche Vision 357 Speedster

H Porsche γιορτάζοντας τα 75α γενέθλιά της παρουσίασε την Vision 357 Speedster, αποτίνοντας φόρο τιμής στο πρώτο της μοντέλο, την 356 No. 1 Roadster.

Η Porsche γιορτάζοντας τα 75ά της γενέθλια παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed την ηλεκτρική Vision 357 Speedster.

Το ημερολόγιο έγραφε, 8 Ιουνίου 1948 όταν η 356 No. 1 Roadster έγινε το πρώτο μοντέλο που έφερε το όνομα της Porsche, σημαίνοντας έτσι τη γέννηση της θρυλικής μάρκας.

Η νέα Vision 357 Speedster αποτελεί την ανοιχτή έκδοση της Vision 357 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

 Porsche Vision 357 Speedster

Ωστόσο, σε αντίθεση με το κουπέ μοντέλο που βασίζεται στην Cayman GT4 RS, η Vision 357 Speedster είναι ηλεκτρική και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της 718 GT4 e-Performance. Θυμίζουμε ότι η τελευταία, είναι τετρακίνητη και τα δύο μοτέρ της προσφέρουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 1.088 PS.

Όπως και το κουπέ αδελφάκι της, έτσι και η Vision 357 Speedster διατηρεί τις αυθεντικές αναλογίες και τις συνδυάζει με πινελιές από το μέλλον. 

 Porsche Vision 357 Speedster

Το νούμερο 75 δεσπόζει στο καπό και στο πλάι, πατάει σε ζάντες 20" από μαγνήσιο, οι χειρολαβές είναι κρυμμένες και στη θέση των καθρεπτών βρίσκονται πλέον κάμερες. Τα φώτα είναι ενσωματωμένα στα πάνελ και η σχεδίαση της γρίλιας στο πίσω μέρος είναι κατευθείαν εμπνευσμένη από την 356.

Το splitτer στο εμπρός μέρος δείχνει να είναι βγαλμένο από κάποιο αγωνιστικό, στο πλάι ξεχωρίζουν προεκτάσεις για τα μαρσπιέ και στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο διαχύτης με τις απολήξεις τις εξάτμισης φυσικά να απουσιάζουν. 

Τέλος, περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι διάφανος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube