Επίσημο: Νέα Porsche Cayman GT4 RS με 500 άλογα! [video]

Επίσημο: Νέα Porsche Cayman GT4 RS με 500 άλογα! [video]

Η νέα Porsche Cayman GT4 RS είναι το ίδιο σχεδόν δυνατή όσο και η τελευταία 911 GT3!

Οι φήμες για το ηλεκτρικό μέλλον των Porsche Boxster και Cayman οργιάζουν, αλλά προς το παρόν το Weissach ασχολείται με το να λανσάρει όλο και πιο ισχυρές παραλλαγές στα θερμικά μοντέλα του. Έτσι, ύστερα από την Cayman GT4 των 420 ίππων, ιδού η Porsche Cayman GT4 RS των 500 ίππων! Που την είδαμε πρόσφατα να βάζει φωτιά στο 'Ring.

Η Porsche Cayman GT4 RS φορά το 6κύλινδρο, ατμοσφαιρικό, επίπεδο μοτέρ της 911 GT3, προφανώς τοποθετημένο στο κέντρο, και ανεβάζει 9.000 ωφέλιμες rpm, αποδίδοντας 20 Nm παραπάνω από την Cayman GT4, φτάνοντας έτσι τα 450 Nm. Συνδυάζεται δε στάνταρ με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. 

Η Porsche Cayman GT4 RS υπολείπεται μόλις δέκα άλογα από την πρόσφατη Porsche 911 GT3

Η αύξηση της ισχύος στην Porsche Cayman GT4 RS συνοδεύτηκε όμως και από μείωση στο βάρος του αυτοκινήτου. Με το ρεζερβουάρ γεμάτο λοιπόν και χωρίς οδηγό, το βάρος έπεσε στα 1.415 kg, ζυγίζοντας έτσι 35 κιλά λιγότερα από την GT4 PDK.

Porsche Cayman GT4 RS

Με αυτά και με αυτά, το κέρδος της Porsche Cayman GT4 RS στις επιδόσεις είναι αξιοσημείωτο: Χρειάζεται 3,4 δευτερόλεπτα για να ανέβει από τα 0 στα 100 km/h, έναντι 3,9” για την GT4 PDK. Κέρδος όμως υπάρχει και στη μέγιστη ταχύτητα που από τα 302 ανέβηκε στα 315 km/h.

Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν στην Porsche Cayman GT4 RS πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα για πολλά τμήματα του αυτοκινήτου, περιλαμβανομένου του καπό και των εμπρός φτερών. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο για τη μείωση του βάρους, το πίσω κρύσταλλο είναι λεπτότερο από το στάνταρ. Η φίρμα έχει επίσης περιορίσει τα στοιχεία άνεσης, με λιγότερα ηχομονωτικά και απλούς φιλέδες για την τσέπη στις πόρτες. Στην επιχείρηση ακόμα πιο σπορ προσανατολισμού στο πλαίσιο, τα αμορτισέρ ρυθμίστηκαν επί τούτου για την Porsche Cayman GT4 RS. Φυσικά με την ανάλογη επέμβαση των μηχανικών στη σκληρότητα των ελατηρίων και στην ακαμψία των αντιστρεπτικών δοκών.

Porsche Cayman GT4 RS

Όσον αφορά την εμφάνιση, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στη νέα σταθερή πίσω πτέρυγα, με τη στήριξη «λαιμός χήνας». Πατέντα που προέρχεται από την 911 RSR, το αυτοκίνητο του Weissach για αγώνες GT. H αεροδυναμική και αυτή με τη σειρά της δεν θα μπορούσε να μην είναι έξτρα φροντισμένη, με εμπρός διαχύτη με πολλά επίπεδα ρύθμισης, αναθεωρημένες τις εισαγωγές αέρα που βρίσκονται εμπρός από τους μπροστινούς τροχούς, βελτιωμένο το πάτωμα του αμαξώματος και φυσικά ένα επιβλητικό (όσο φανταζόμαστε και αποτελεσματικό) πίσω διαχύτη, με διπλόμπουκη εξάτμιση.

Η φίρμα διαθέτει επίσης το πακέτο «Weissach». Επιλέγοντάς το ο αγοραστής προικίζει την Porsche Cayman GT4 RS με ορατά ανθρακονημάτινα στοιχεία (οροφή, εισαγωγές αέρα, καθρέφτες, πτέρυγα…), εξατμίσεις τιτανίου ή ακόμα και roll-bar.

Η τιμή της νέας Porsche Cayman GT4 RS ακόμη δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία. Αλλά γνωρίζουμε ότι οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2022. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube