Porsche Vision 357, φόρος τιμής στην 356

Porsche Vision 357, φόρος τιμής στην 356

Με το πρωτότυπο Porsche Vision 357 η γερμανική εταιρεία γιορτάζει τα 75ά γενέθλιά της και αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο της μοντέλο, την 356.

Η Porsche κλείνει φέτος τα 75 χρόνια της και το γιορτάζει παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Vision 357, τη σύγχρονη αναβίωση της 356.

Το ημερολόγιο έγραφε, 8 Ιουνίου 1948 όταν η 356 No. 1 Roadster έγινε το πρώτο μοντέλο που έφερε το όνομα της Porsche, σημαίνοντας έτσι τη γέννηση της θρυλικής μάρκας.

Porsche Vision 357

Για να γιορτάσει την περίσταση, η μάρκα αποφάσισε να κατασκευάσει τη σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού της μοντέλου.

«To νέο concept αποτελεί προσπάθεια να συνδυάσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με τέλεια συνοχή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Style Porsche, Michael Mauer.

To πρωτότυπο Vision 357 διατηρεί τις αυθεντικές αναλογίες και τις συνδυάζει με πινελιές από το μέλλον. Οι χειρολαβές είναι κρυμμένες και στη θέση των καθρεπτών βρίσκονται πλέον κάμερες. Τα φώτα είναι ενσωματωμένα στα πάνελ και η σχεδίαση της γρίλιας στο πίσω μέρος είναι κατευθείαν εμπνευσμένη από την 356.

Porsche Vision 357

Το splitτer στο εμπρός μέρος δείχνει να είναι βγαλμένο από κάποιο αγωνιστικό, στο πλάι ξεχωρίζουν προεκτάσεις για τα μαρσπιέ και στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο απολήξεις εξάτμισης. Το Vision 357 πατάει σε αεροδυναμικούς τροχούς 20" κατασκευασμένους από μαγνήσιο και ανθρακόνημα.

Είναι βαμμένο σε απόχρωση Ice Gray Metallic, ενώ η μάσκα είναι σε χρώμα Grivola Gray Metallic. Το νούμερο 75 δεσπόζει στο καπό και στο πλάι, ενώ η επιγραφή 357 κοσμεί το πρωτότυπο στους εμπρός θόλους των τροχών και στο πίσω μέρος.

Porsche Vision 357

Στο κέντρο της βρίσκεται o 4λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με ισχύ 500 PS της Cayman GT4 RS, ο οποίος σύμφωνα με την Porsche θα μπορούσε να σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο.

Το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει το Vision 357 από κοντά στην έκθεση για τα 75 χρόνια της Porsche που θα πραγματοποιηθεί στο Drive Forum του γκρουπ VW στο Βερολίνο, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 27 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube