Νέα Mercedes-Benz AMG GT: Teaser 1:1 @ Affalterbach

Νέα Mercedes-Benz AMG GT: Teaser 1:1 @ Affalterbach

Στην έκθεση της AMG στο Affalterbach, κοντά στη Στουτγάρδη, επιδεικνύεται ένα teaser κλίμακας 1:1 της επερχόμενης AMG GT.

Η Mercedes-Benz και η AMG βρήκαν ένα πολύ ευρηματικό τρόπο για να κάνουν εξάψουν τη φαντασία όσων περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα AMG GT.

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο στο Mondial de l’ Automobile, στο Παρίσι, αλλά η επίσημη online παρουσίασή της θα γίνει ένα μήνα νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο.



Βέβαια, η επικοινωνία της νέας Mercedes-Benz AMG GT κλιμακώνεται ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, αρχής γενομένης την αποκάλυψη του εσωτερικού. Στη συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα το video με τον ήχο του νέου 4λιτρου διτούρμπινου μοτέρ V8 με τους 510 PS και τα 66,3 kgm που θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό της έκδοσης GT-S. Και λίγο αργότερα οι περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοτέρ. Αργότερα, ύστερα από το επίσημο λανσάρισμα του αυτοκινήτου, θα διατεθεί και μια detuned έκδοση αυτού του μοτέρ με 462 PS.


 
Το αυτοκίνητο θα πατά πάνω σε ζάντες ελαφρού κράματος, 19ιντσες εμπρός – 20άρες πίσω, έξτρα επιλογή που συνδυάζεται με διαφορικό E-diff. Στη στάνταρ έκδοση με 19άρες ζάντες γύρω γύρω, η AMG GT-S θα εξοπλίζεται με μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

O Tobias Moers, διευθύνων σύμβουλος της AMG, αναφερόμενος στις επιδόσεις της Mercedes-Benz AMG GT, είπε ότι θα χρειάζεται λιγότερα από 3,9” για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και η τελική ταχύτητά της ότι θα ξεπερνά τα 310 km/h.

Η νέα Mercedes-Benz AMG GT αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται εντατικά στο Nürburgring [video], όπου οι οδηγοί-εξελικτές κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις στο set-up του αυτοκινήτου

[Πηγή Mercedes AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube